Krajan objavio popis za finale Davis Cupa

Krajan objavio popis za finale Davis Cupa
Foto: Dino Stanin / Pixsell

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija će od 23. do 25. studenoga u Lilleu protiv domaćina Francuske pokušati drugi put nakon 2005. osvojiti tenisko natjecanje. Izbornik Željko Krajan ostao je vjeran adutima koji su sredinom rujna donijeli pobjedu u polufinalu protiv SAD-a u Zadru.

Marin Čilić, Borna Ćorić, Franko Škugor, Mate Pavić i Ivan Dodig suprotstavit će se Francuzima, koji će prema najavama imati podršku oko 25 tisuća navijača u finalu Davis Cupa. Popis je već uručen Međunarodnom teniskom savezu (ITF).

Francuski izbornik Yannick Noah će do 15 sati također otkriti sastav za Hrvatsku, a oba izbornika do sada vremena prije izvlačenja imaju pravo promijeniti jednog ili dvojicu igrača. 

Podsjetimo, Hrvatska je na putu do finala pobijedila Kanadu (3:1), Kazahstan (3:1) i SAD (3:2), dok su Francuzi redom rušili Nizozemsku (3:1), Italiju (3:1) i Španjolsku (3:2). 

Najviše Davis Cup naslova u povijesti ima SAD (32), slijede Australija (28), Francuska i Velika Britanija s po 10 naslova. Hrvatska ima jedan iz 2005. kada je u Bratislavi pobijedila Slovačku.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara