Kralj nahvalio Europljane, a posebno Dončića: "Brže se razvijaju od Amerikanaca"

Foto: Getty Images / Gulliver Image

LEBRON JAMES izjavio je kako se europski igrači puno brže razvijaju od američkih i da je to glavna prednost europske košarke.

Najbolji košarkaš svijeta sinoć je s Lakersima pobijedio Dallas Maverickse Luke Dončića, 19-godišnje slovenske senzacije. Unatoč mladoj dobi, Dončić je u prvih osam utakmica sezone dokazao zašto ga mnogi smatraju najtalentiranijim Europljaninom koji je ikada stigao u najjaču košarkašku ligu svijeta. Općenito je priljev internacionalnih igrača u NBA najveći u povijesti, a James je prije utakmice protiv Dallasa prokomentirao tu činjenicu:

"Mislim da se europski igrači razvijaju brže od američkih. Dončić igra profesionalno od 15 godine? Zbog toga mislim da mu NBA nije zastrašujuće natjecanje. Ovdje se ne igra ništa što već nije vidio u životu. Stvarno je dobar igrač", rekao je LeBron i nadodao:

"To je najbolja stvar kod europske košarke, što se njihovi igrači jako brzo razvijaju. Igrao sam s Cedijom Osmanom prošle sezone u Cavsima. Iako mu je to bila prva sezona u NBA ligi, vidjelo se da je više razvijen od nekih NBA igrača koji su već godinama ovdje", završio je James.

Pročitajte više