LIGE PETICE

Kramarić asistirao pa zabio, a Brekalo ušao i pokrenuo rušenje Hoffenheima

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANDREJ KRAMARIĆ asistirao je i zabio iz penala u porazu Hoffenheima od Wolfsburga Josipa Brekala 2:3 u 22. kolu Bundeslige. 

Prvi od tri gola Wout Weghorst zabio je u 18. minuti iz penala za vodstvo Wolfsburga. Potom je Hoffenheim izjednačio u 45. minuti kada je Kramarić sjajno prošao s desne strane i savršeno pronašao Christopha Baumgartnera, koji je glavom zabio za 1:1. Bila je to treća asistencija Krame ove sezone. 

Ipak, već u 52. je bilo 1:2 nakon što je Weghorst iskoristio još jedan penal, a osam minuta kasnije i domaći su dobili penal na drugoj strani. Nakon slobodnog udarca lopta je pogodila u ruku igrača Wolfsburga, sudac uz asistenciju VAR-a pokazao na bijelu točku, a odgovornost preuzeo hrvatski napadač i zabio u donji lijevi kut za 2:2.

To je njegov sedmi gol ove sezone u 13. utakmici za njemačku momčad. 

Brekalo je ušao u igru za Wolfsburg u 69. minuti umjesto Renata Steffena, a dvije minute kasnije sudjelovao je u pobjedničkom golu i hat-tricku Weghorsta za pobjedu. Poslije kornera Hoffenheima gosti su lansirali Brekala u kontranapad, a on je otvorio desnu stranu za Maximiliana Arnolda, koji je pravovremeno proigrao Weghorsta za njegov treći gol na utakmici, vrijedan konačne pobjede.

Hoffenheim je doživio treći vezani poraz u svim natjecanjima, a Wolfsburg nakon četiri uzastopna poraza vezao drugu gostujuću pobjedu u Bundesligi. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više