ANDREJ KRAMARIĆ

Kramarić postao najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima

Foto: EPA

U 27. KOLU Bundeslige Hoffenheim je na domaćem terenu s 4:1 pobijedio Bayer Leverkusen, a Andrej Kramarić je odigrao još jednu veliku utakmicu

>Kramarić za rušenje rekorda ukrao suigraču hat-trick: "Andrej, ovo je besramno"

Kramarić je zabio ukupno 47. gol za Hoffenheim i postao najbolji strijelac u povijesti kluba. Bivši napadač Dinama i Rijeke izjednačio se na prvom mjestu sa Salihovićem. 

Hrvatski napadač zabio je 14. gol u sezoni i trenutno je na petom mjestu strijelaca u Bundesligi, iza Alcácera, Jovića, Reusa i Lewandowskog.

Hoffenheim se nakon 27 odigranih kola nalazi na osmom mjestu s 41 bodom, dok je Bayer sedmi s 42 boda.

Kramarić je odigrao cijelu utakmicu, kao i Jedvaj.

Andrej Kramarić je profesionalnu karijeru započeo u Dinamu 2009. godine. U mlađim dobnim kategorijama zagrebačkoga Dinama postigao je 452 pogotka, čime je najbolji strijelac u povijesti podmlatka Dinama. Jednu sezonu je proveo u Lokomotivi na posudbi, pa nakon posudbe je 2013. potpisao za Rijeku i krenuo oduševljavati. U samo 42 nastupa zabio je 37 golova. Njegove sjajne predstave nisu prošle nezapaženo, 2015. ga je kupio Leicester, no u Engleskoj se nije baš snašao pa je preselio u Hoffenheim i pokazao o kakvoj se klasi radi.

Nedavno je potpisao ugovor za bundesligaša do lipnja 2020. godine. Zanimljivo, za Hoffenheim je debitirao baš protiv Bayera kojem je večeras zabio povijesni gol.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više