Kranjčar i Modrić izbacuju Jenasa iz momčadi Tottenhama

JERMAINE JENAS, odlični veznjak Tottenhama i Engleske reprezentacije pod velikim je pritiskom nakon što je u klub stigao Niko Kranjčar.

Jenas je na White Hart Lane stigao iz Newcastlea 2005. godine za 15 milijuna eura i u 150 utakmica postigao je 25 golova. Prošle je sezone potpisao novi petogodišnji ugovor, a ovu je sezonu započeo kao dokapetan momčadi.

Međutim, idiličan start u sezonu poremetila mu je dobra forma Luke Modrića koji je kod Redknappa postao nezamjenjiv. Problemi su za Jenasa počeli dolaskom drugog Hrvata, također veznjaka, Nike Kranjčara. Modrića je ozljeda udaljila s travnjaka na nekoliko tjedana i Jenas je imao prostora za igru. Hrvatski se reprezentativac polako oporavlja i uskoro će ponovo uskočiti u prvu momčad gdje je sad već nastala mala gužva u veznom redu.

Harry Redknapp već je mnogo puta pokazao koliko su mu dragi hrvatski nogometaši, a Kranjčara obožava još iz vremena u Portsmouthu. Trener Tottenhama već je izjavio kako Niko nije doveden kao privremena zamjena za ozlijeđenog Modrića, nego kao veliko pojačanje. Krnajčar se odužio odličnim igrama u prvim utakmicama, a posebno pogotkom i asistencijom u prošlom kolu kad je spasio bod kod Boltona.

Kranjčar: Veznjaci moraju zabiti svoj dio golova

Kranjčar preferira poziciju u sredini veznog reda na kojoj i najviše pokazuje, a na isto mjesto cilja i Jenas. Lennon je siguran na desnom boku, Palacios je zadnji vezni, pa će se Englez s dvojicom Hrvata morati boriti za mjesto u prvoj postavi.

"Najviše mi odgovara igranje u sredini. Mislim da na toj poziciji mogu pružiti najviše i nadam se da ću zabijati golove za momčad", rekao je Kranjčar i dodao kako nije sretan što je u Portsmouthu postizao samo 4-5 golova po sezoni.

"Važno je da i veznjaci pridonose svojim pogocima. Napadači će zabijati po 20-ak golova u sezoni, ali je važno da i vezni igrači zabiju svoj dio. Mislim da smo do sada već napravili nešto i zadovoljan sam svojim igrama na početku sezone. Ova momčad ima velik talent, imamo sjajnog trenera, a kad nam se pridruže i svi ozlijeđeni igrači bit ćemo još bolji", završio je Kranjčar.

Pročitajte više