"Kranjčar i Modrić: Sofisticirani nogometni mozgovi i srce Tottenhama za prekid posta u Kupu"

TOTTENHAM je posljednji put osvojio FA kup '91. i iste godine igrao je protiv Poklepovićeva Hajduka u Kupu pobjednika kupova.

"Manchester United, Liverpool i Arsenal ispali su iz najstarijeg natjecanja, ali su u njemu i dalje neki od engleskih nogometnih aristokrata, pišu otočni mediji najavljujući reprizu četvrtfinalnog ogleda FA kupa između Fulhama i Tottenhama (24. ožujka), a pobjednik će 10. travnja na Wembleyu igrati protiv Portsmoutha (drugi polufinalni par su Aston Villa i Chelsea).

Podsjetili su Englezi da je upravo prvi susret Fulhama i Tottenhama (0:0) na Craven Cottageu vratio u sjećanje slavne dane povijesti FA kupa jer je taj stadion "koji leži uz dragu rijeku Temzu, nježan podsjetnik na nogomet kakav je nekad bio."

Uspomene na davne dane pokazuju da je Fulham oduvijek bio "jedan od onih predivno neuspješnih klubova koji obavljaju svoj posao bez mnogo buke."

Fulhamova generacija 2010. dolazi iz sličnog miljea, sa Simonom Daviesom, Jonathanom Greeningom, Damienom Duffom i Dicksonom Etuhuom kao nositeljima igre.

Tottenhamova brazilska igra


Kao suparnik za ulazak u polufinale Kupa stoji momčad na koju su potrošeni deseci milijuna funti i koja konačno ove sezone igra kao što se od nje očekuje: "Tottenham igra sa stilom i željom da zabavi publiku i čini se kako je došlo vrijeme prekida posta u FA kupu. Ono što ohrabruje je način na koji Spursi igraju - prošli tjedan je upravo u Londonu Brazil pokazao nogomet koji ima atrakciju i snagu. Kada im ide, Spursi se također približe tom idealu."

Najzaslužniji za "dašak sjaja u njihovoj dobro izdrilanoj momčadi su dvojica Hrvata s najsofisticiranijim nogometnim mozgovima. Niko Kranjčar i Luka Modrić su se kretali terenom kao na uličnoj zabavi".

"Keith Burkinshaw je '78. doveo u Tottenham dva Argentinca - Osvalda Ardillesa i Rickyja Villu koji su ukrali srca navijača Spursa. Kranjčar i Modrić sada ispunjavaju rupu nastalu nakon njihova odlaska."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.