Kranjčar: Milan Mandarić je moj heroj za sva vremena!

NIKO KRANJČAR još nije prekinuo šutnju za hrvatske medije, ali je na Otoku vrlo aktivan u javnim istupima. Bivši je Dinamovac i Hajdukovac dao intervju za PfcTV u kojem, za uvod, proglašava Milana Mandarića, bivšeg prvog čovjeka Portsmoutha, inače srpskog tajkuna s američkom putovnicom, svojim "herojem za sva vremena".

Potom nastavlja govoriti o razlozima koji s prevagnuli da se odluči na dolazak u Portsmouth. Prvi je na popisu Robert Prosinečki, koji je svojim transferom proslavio Mornare na hrvatskom tlu, a Niko je kako tvrdi, već uslijed  prvih poziva Prljavog Harrya Rednkappa, znao da dolaskom o Portsmouth neće pogriješiti.

"Prosinečki je jedan od najvećih igrača svih vremena. On je moj idol, igrač kakav sam oduvijek želio biti. Imao je sjajnu tehniku, bio je riječju - fantastičan. A i uživao je igrati u Engleskoj više nego bilo gdje. Na žalost,  ozljede su dijelom utjecale na njegovu karijeru, ali svejedno je bio svjetska klasa. Bio ga je užitak gledati kako igra. Uživao sam ga gledati na utakmicama, ali i na treningu",  biranim je riječima Crunchie progovorio o velikom Žutom.

"Prosinečki mi je dosta pričao o atmosferi o Portsmouthu i životu u Engleskoj, i naravno da je to ostavilo utjecaj na mene. Ljudi poput Prosinečkog i Mandarića podignuli su rejting našeg kluba u Hrvatskoj",  dodao je Niko.

Raspričao se i o svom ocu, "pokojnom" hrvatskom izborniku Zlatku Kranjčaru, koji ga je, dok je još bio klinac, stalno vodio sa sobom na treninge  pa se tako i rodila velika ljubav prema nogometu.

"Da želim biti nogometaš shvatio sam u dobi od 5-6 godina, kada sam često gledao treninge svoga oca u bečkom Rapidu. To me nagnalo da se okušam na terenu, a imao sam sreću da budem u blizini zaista velikih nogometnih imena. Često sam im kao dječak znao uletjeti na travnjak i udarati loptu  pa su zbog mene morali prekidati treninge. Obožavam nogomet, kao što obožavam trenirati i isprobavati nove stvari s loptom. Nikada nisam nogomet doživljavao kao profesiju već kao ljubav. Mislim da se to vidi u mojoj igri",  zaključio je.

Pročitajte više