Kranjčar pozvao Živkovića za utakmicu s Izraelom

IZBORNIK Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar odredio je danas imena 22 nogometaša na koje računa za prijateljsku utakmicu s Izraelom, koja će se 9. veljače odigrati u Jeruzalemu.

Na Kranjčarevom popisu su: Tomislav Butina, Stipe Pletikosa, Joseph Didulica, Igor Tudor, Goran Sablić, Mario Tokić, Robert Kovač, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Boris Živković, Mato Neretljak, Niko Kovač, Jurica Vranješ, Jerko Leko, Ivan Leko, Dario Srna, Danijel Pranjić, Marko Babić, Niko Kranjčar, Dado Pršo, Ivan Klasnić i Eduardo Da Silva.

"Među pozvanima nema novih imena, osim bivšeg kapetana Borisa Živkovića, koji nakon oporavka od povrede standardno igra za Stuttgart", rekao je Kranjčar napominjući da je predpozive poslao Ivici Banoviću, Saši Bjelanoviću i Igoru Budanu, ali oni će doći na pripreme samo u slučaju da se netko od pozvanih ne odazove.

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju, 6. veljače u Zagrebu, odakle se sutradan kreće za Izrael. Utakmica će se igrati 9. veljače na stadionu "Teddy" s početkom u 19 sati, a vodit će ga sudačka trojka iz Turske na čelu s glavnim sucem Cem Papilom.

Po riječima Zlatka Kranjčara, utakmica protiv Izraela, kao i ona protiv Austrije, koja će se igrati 2. ožujka, poslužit će kao provjera pred dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj, 26. ožuka protiv Islanda i 30. ožujka protiv Malte.

Obje kvalifikacijske utakmice igrat će se u Zagrebu, a glavna zadaća stručnog stožera je u dvije pripremne utakmice pronaći adekvatne zamjene za Robeta Kovača i Marka Babića, koji zbog žutih kartona neće nastupiti na utakmici protiv Islanda.

Istodobno, izbornik reprezentacije do 21. godine, Slaven Bilić dao je popis 19-orice igrača, koji će, također 9. veljače, ali u 16,30 igrati protiv odgovarajuće reprezentacije Izraela:

Na Bilićevom popisu su: Tomislav Vranjić, Velimir Radman, Mladen Pelaić, Goran Mujanović, Leon Benko, Hrvoje Čale, Mladen Bartulović, Luka Vučko, Dario Bodrušić, Tomislav Labudović, Ante Tomić, Filip Marčić, Ognjen Vukojević, Luka Modrić, Mario Grgurević, Goran Ljubojević, Karlo Primorac, Bojan Vručina i Josip Mišić.

Pročitajte više