Kranjčar pripremio taktiku za Bugare

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Cico Kranjčar pripremio je taktiku s kojom 4. lipnja kani Bugarima uštedjeti novac za putovanje u Njemačku. Iako izabranici Hriste Stoičkova silno žele igrati na SP-u, Cico je, uz pomoć Marijana Vlaka, iz bugarskog ogleda sa Šveđanima "skinuo" taktiku sjevernjaka te je za Bugare pripremio dvije taktičke formacije.

Prva je uobičajena 3-4-1-2 formacija s Babićem na mjestu zadnjeg veznog kojeg je u posljednjim utakmicama igrao Ivan Leko. Novost u sastavu je Olić koji u napadu igra umjesto Klasnića. Cico se u Sofiji može opredijeliti i za formaciju 3-3-3-1, koja bi bila prilagodba uobičajenoj formaciji Hriste Stoičkova.

Igra druge formacije bi otvorila mjesta za Jerka Leku kao dodatnog pomagača Srni za kontrolu Martina Petrova, igrača čiji su centaršutevi često kobni za suparnika , piše Jutarnji list.

"Naš obrambeni zid mora biti postavljen što dalje od vrata, izvan zone udarca od 30 metara, kako bi smo onemogućili individualna rješenja najopasnijeg bugarskog kvarteta, Martina i Stiliana Petrova, te Berbatova i Božinova." - kaže Cico koji veliku nadu polaže u zgusnutu igru našeg veznog reda uz organizirane protunapade i pritiske na bugarsku zadnju liniju.

Cico zbog imperativa pobjede koju ima bugarska momčad očekuje agresivnu igru domaćina, međutim, u takvoj igri vidi prigodu da uz dobro postavljanje i organizaciju igre Hrvatska dođe do željenog rezultata.

Željeni rezultat je, naravno, pobjeda, a hoće li Hrvatska u Sofiji osigurati put u Njemačku, vidjet saznat ćemo 4. lipnja.

Pročitajte više