HRT-u prava na prijenos utakmice Hrvatska - Brazil?

PRIJATELJSKU utakmicu Hrvatska - Brazil koja se igra 17. kolovoza, na svom će programu vjerojatno prenositi HRT. Iako odluku o dodjeli prava na prijenos utakmice donosi menadžerska agencija koja organizira susret s Brazilcima, predsjednik HNS-a Vlatko Marković kaže kako je on uvijek bio za to da utakmicu prenosi HRT s kojim je Savez i ugovorno vezan.

"HRT je uvijek bio uz nas i logično je da njemu pripadnu prava prijenosa." - kaže Marković za Sportske novosti te dodaje kako je razgovarao s ravnateljem HRT-a Mirkom Galićem s kojim će se opet sastati početkom sljedećeg tjedna, a vezano za prijenos utakmice s Brazilcima.

Kako se doznaje, osim HRT-a, ozbiljan kandidat za prijenos utakmice je konkurentska RTL televizija koja je otkupila prava na prijenos gostujućih utakmica hrvatske reprezentacije na kvalifikacijama za SP 2006. Glasnogovornik RTL-a Krisitijan Gržetić rekao je kako se RTL nada da će dobiti prava i na ovu utakmicu te ističe kako će RTL i tom prilikom pokazati da se nalazi nekoliko koraka ispred konkurencije.

Istom mjerom uzvraćaju s HRT-a čiji urednik sportske redakcije Željko Vela kaže kako je gotovo sigurno da će upravo njegova kuća prenositi spektakl s Brazilcima. "Utakmica s Brazilom po svom značaju i atraktivnosti zaslužuje biti na programu naše kuće." - smatra Vela.

No, bez obzira na to tko će prenositi utakmicu s Brazilcima, zna se da idući reprezentativni nastup koji se igra 4. lipnja u Sofiji, prenosi RTL. RTL-ovu ekipu za susret s Bugarima čine komentatori Filip Brkić i Zvonimir Boban, dok će najzanimljivije detalje u studiju analizirati Robert Jarni i Robert Mateoni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara