reli

Kreće treći Dinaric Rally: 200 vozača jurit će 2000 km po planinama Hrvatske i BiH

Foto: Dinaric Rally

NAKON dvije vrlo uspješne godine unatoč krizi s koronavirusom, ove godine na rasporedu je treća utrka Dinaric Rally koja će se u Hrvatskoj i BiH voziti od 21. do 27. kolovoza i na kojoj će nastupati oko 200 vozača iz 23 svjetske zemlje. Riječ je o cross country reliju koji po svojoj ideji podsjeća na Dakar, a na kojemu se natjecatelji natječu na motorima i na quadovima.

Reli će startati u Kninu, a vozit će se u okolici Knina te dinarskoj regiji po vrlo zahtjevnom terenu što samu utrku čini dodatno zanimljivom. Ove godine neke od pet etapa relija vozit će se i u Bosni i Hercegovini. Utrka se ne vozi po cestama i ostalim prometnicama, nego uglavnom po nekategoriziranim makadamskim i šumskim cestama, nekim starim putevima, a vozit će se i po planinskim predjelima, što je čini vrlo zahtjevnom za natjecatelje.

Među natjecateljima je trenutačno i šestero prijavljenih Hrvata među kojima su i dvije djevojke, a organizatori mogu na reli primiti najviše 200 natjecatelja u svim kategorijama, odnosno to je maksimalni broj prijava.

Pročitajte više