Kros Sportskih novosti 4. travnja na Jarunu

OVOGODIŠNJI Kros Sportskih novosti, koji će se održati 4. travnja, bit će najznačajniji sportski događaj koji će se ove godine održati na Sportsko rekreacijskom centru Jarun, izjavio je danas na prigodnoj konferenciji za novinare direktor SRC Jaruna Aleksandar Kocijan.

Po riječima pomoćnika glavnog urednika Sportskih novosti Mladena Gerovca ove godine se očekuje dolazak gotovo 4000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske jer će to ujedno biti i državno prvenstvo učenika osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi.

Glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza Milan Orešković podsjetio je da će ovo biti 21. Kros Sportskih novosti koji su se u prošlosti održavali u Maksimiru, Hipodromu i sada već treću godinu zaredom na Jarunu, koji po njemu ima i najbolje tehničke uvjete za održavanje ovakvih masovnih natjecanja.

Upravo su na Krosu Sportskih novosti svoje atletske karijere započinjali Branko Zorko, Slobodanka Čolović, Mladen Kršek, a najsvježiji primjer je mladog reprezentativca Blaža Zelića iz Knina, koji je na prošlogodišnjem Krosu u konkurenciji učenika prvih i drugih razreda srednjih škola zauzeo treće mjesto, a sada bi trebao biti naš glavni adut na Svjetskom prvenstvu u krosu u Bruxellesu.

Pročitajte više