Krstanović o Splitovom milijunu: Želim u inozemstvo, ali nemam ništa protiv Parka Mladeži

NAJBOLJI strijelac HNL-a Ivan Krstanović, je i prije ovosezonskih 19 golova bio zanimljiv jačim klubovima od Zagreba u kojem je posljednje tri sezone. Interes se pojačao nakon što je na listi strijelaca debelo iza sebe ostavio razvikane Vukušića i Sammira.

Zagrebovom Peteru Crouchu godi interes jačih klubova, jer Split se sprema "razbiti banku" - ponuditi milijun eura kako bi za Europa Ligu doveo najboljeg strijelca Hrvatske. Edoardo Reja je davno naložio Hajdukovoj upravi da dovede Krstanovića, ali u susjedstvu su još jednom pokazali da su konkretniji:

"O interesu Splita za mene i iznosu koji se spominje saznao sam preko medija. Predsjednik Medić me nije obavijestio niti mi išta rekao o tome."

Je li određena fiksna odšteta za tvoje usluge ili je podložno dogovoru?

"Nema fiksne odštete, o iznosu za koji bi ja eventualno morao otići iz Zagreba odlučuje predsjednik Medić."

Nakon osvajanja naslova najboljeg strijelca sigurno je porastao interes za visokim napadačem?

"Moram priznati da je. I prije je bilo ponuda i zanimanja, a sad evo čujem da je i Salzburg poslao ponudu. Moji rođaci vode računa o tome i ako bude bilo kakvih konkretnih ponuda, razgovarat će s Medićem."

Odlazak u inozemstvo je i dalje prva želja?

"Volio bih otići vani, iskreno nisam razmišljao ostanku u HNL-u, ali opet, sve je moguće i možda dođem u Split, nikad se ne zna."

Splitove ambicije nisu prestale ulaskom u prvu ligu, pripremaju se za Europu, a tamo je i stari poznanik iz Posušja, Ivan Katalinić?


"Točno, svi vidimo da Split nastavlja itekako ozbiljno i da se žele pojačati za Europu. O treneru Kataliniću mogu reći sve najbolje, bio je užitak raditi s njim."

Izbornik Bilić je propustio priliku da radi s tobom?

"Potajno sam se nadao Bilićevom pozivu. Proglašen sam najboljim igračem hrvatske lige, najbolji sam strijelac i mislim da je za mene bilo mjesta na popisu."

S obzirom da si rođen u Tomislavgradu, na području BiH, bi li se odazvao pozivu izbornika Sušića?


"Odazvao bih se, zašto ne. Imam 28 godina i nemam vremena više čekati poziv Hrvatske."

Pročitajte više