SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Krstičeviću odstupi, ovo je novi ministar obrane

Screenshot: RTL Televizija

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

JAKOV VRANKOVIĆ je uz sjajnu partiju u obrani bio jedan od junaka velike pobjede Hrvatske nad Španjolskom (23:19) u posljednjem kolu prve grupne faze SP-a.

Odigrao je odlično cijeli meč, ali posebno je oduševio u 48. minuti. Španjolska je dugo imala napad iz kojeg je mogla smanjiti na tri gola zaostatka i tako potpuno zakuhati završnicu.

No Vranković je nekoliko uzastopnih pokušaja protivnika da ga predriblaju, pretrče ili pokraj njega pucaju spriječio tako da je ulazio u klinč s Arinom, Sarmientom i Danijelom Dušebajevim.

Pri tome nitko od njih nije imao šanse u žestokom duelu s hrvatskim rukometnim intelektualcem i ljepotanom.

Nakon što je Vranković izgurao Dušebajeva, suci su prekinuli napad Španjolske i dali loptu Hrvatskoj. Dakle, u trenucima kada se lomio meč, umjesto da Španjolci dođu na tri gola zaostatka, Hrvati su zahvaljujući neprelaznom braniču dobili priliku otići na plus pet.

S obzirom na to da je Vranković tako požrtvovno izborio napad za Hrvatsku, i to u ključnom trenutku, tisuće hrvatskih navijača u dvorani bacio je u delirij svojom borbenošću, ali još više facama koje je izvodio likujući nakon što je impresivno odradio niz prljavih poslova u obrani. 

Svaka čast Šegi, ali on je na golu zadnja crta obrane, dok smo Vrankovića proglasili njenim ministrom.

Liku s ovakvim pogledom nitko se ne bi usudio uvaliti stare avione. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više