SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Pobjedu nad Španjolskom gledalo više od milijun Hrvata

Pobjedu nad Španjolskom gledalo više od milijun Hrvata
Foto: HRS

Sve o Svjetskom prvenstvu u rukometu saznajte klikom OVDJE.

NIJE BILO nikakve dvojbe da će utakmica sa Španjolskom izazvati najveće zanimanje Hrvata od svih okršaja prvoga kruga Svjetskog prvenstva u rukometu, ali gledanost je nadmašila očekivanja.

RTL se pohvalio kako je utakmicu u prosjeku na njihovu programu pratilo 1,010.375 ljudi, što je 25,7% ukupne populacije, odnosno 50,5% udjela gledanosti. Hrvate je, dakako, najviše zanimala sama završnica, koju je ispratilo oko 1,3 milijuna gledatelja. Bio je to najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama ovog četvrtka.

A kad se tome pridodaju gledatelji koji su iz nekog razloga susret pratili na piratskim streamovima te onih skoro 10.000 koji su ga pogledali uživo u Münchenu, brojke su još impresivnije.

Za očekivati je da okršaj s Brazilom (nedjelja, 18 sati) na startu druge faze neće izazvati baš toliki interes, ali već će utakmice s Njemačkom (ponedjeljak, 20.30) i Francuskom (srijeda, 20.30) vjerojatno nadmašiti gledanost susreta s aktualnim europskim prvacima. A o eventualnoj borbi za medalje da ne govorimo...
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara