Krvnik se vratio: Taylor odigrao 90 minuta za drugu momčad Birminghama

MARTIN Taylor, čovjek koji je brutalnim startom gotovo zapečatio nogometnu karijeru Eduarda da Silve, vratio se u akciju nakon skromne tri utakmice kazne koje mu je "poklonio" engleski nogometni savez.

Taylor je sinoć odigrao svih 90. minuta za drugu momčad Birminghama u remiju (3:3) protiv također rezervne momčadi Tottenhama na Damson Parku.

Još uvijek nije poznato hoće li ovog vikenda istrčati i u premierligaškom dvoboju protiv Readinga jer je menadžer Alex McLeish prije samo nekoliko dana izjavio da Tayloru treba neko vrijeme u drugoj momčadi prije nego što ga misli vratiti među prvotimce.

Minimalna kazna od tri utakmice koju je zaslužio zbog izravnog crvenog kartona nakon pogibeljnog starta nad našim Topnikom uzburkala je englesku, ali i svjetsku nogometnu javnost.

Fifa je od FA-a zatražila da se Taylorova suspenzija od tri utakmice produži, ali engleski je savez odlučio suprotstaviti se željama krovne organizacije svjetskog nogometa argumentima da nije dobro mijenjati disciplinske propise i procedure usred sezone.

Šef Fifine disciplinske komisije Marcel Mathier, nakon što je proučio prekršaj na Eduardu, savjetovao je Englezima da razmotre svoju odluku, što je FA odbio, ali i usprkos tome morat će razmotriti problem opasnih startova i o njemu raspravljati s Fifinim čelnicima.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više