Kubica otkrio gdje će sve voziti Williamsov F1 bolid 2018.


Foto: Getty Images/Guliver Image


ROBERT KUBICA će nastupiti na prva tri slobodna treninga ove sezone u Španjolskoj, Austriji i Abu Dhabiju, potvrdio je na predstavljanju Williamsovog novog F1 bolida za 2018.

Poljak je tijekom 2017. nekoliko puta testirao F1 bolide, a u izravnom okršaju s Rusom Sergeyom Sirotkinom izgubio je borbu za posljednje slobodno mjesto u Formuli 1 2018.

Kubica je ipak osigurao ulogu razvojnog i rezervnog vozača Williamsa, a u sklopu toga ugovora momčad mu je osigurala tri nastupa na prvim slobodnim treninzima, kao i na predsezonskim i sezonskim testiranjima.

"Vozit ću na tri prva slobodna treninga'', rekao je Kubica u Londonu.

"Odradit ću i neka testiranja prije sezone (u Barceloni) i za vrijeme sezone. Važno je da imam priliku voziti. Trenutno su pravila takva da je vožnja ograničena. Simulator igra važnu ulogu, a ja sam važna poveznica između toga alata i stvarnoga svijeta. Naravno da će vozači raditi svoj posao i da ću im pokušati dati potporu, ali neću biti u poziciji da ih učim osim ako oni misle da im mogu pomoći. Najvažnija stvar je pomoći momčadi, inače ne bih bio ovdje. Prije dvanaest mjeseci nitko ne bi rekao da ću odraditi različite testove 2017. Tako da tko zna što nosi budućnost..."

"Volio bih da sam trkaći vozač, ali ako pogledate gdje sam bio prije 12 mjeseci, nitko ne bi rekao da ću biti u poziciji voziti F1 bolid. Sad sam uvjereniji nego ikad da mogu voziti F1 bolid iako su ograničenja prilično velika."

Njegov povratak u Formulu 1 posebno je zanimljiv svjetskim medijima jer je prije nekoliko godina stradao u teškoj nesreći vozeći reli, kada je umalo ostao bez jedne ruke. 



 
 

 

Pročitajte više