NBA

Kukoč progovorio o drami s Pippenom: Evo zašto sam ja pucao taj šut, a ne on

Foto: Guliver Image/Getty Images

U LAST DANCEU, dokumentarcu koji govori o sjajnoj generaciji Chicago Bullsa iz devedesetih godina, moglo se vidjeti što je momčad mislila o potezu Scottieja Pippena u polufinalu sezone 1993./1994. protiv New York Knicksa.

Bullsi su tada gubili 0-2 i u trećoj utakmici, pri rezultatu 102:102, imali su napad 1,8 sekundi do kraja. Tada je trener Phil Jackson odlučio da će taj napad šutirati Toni Kukoč kojem je to bila prva sezona u Bullsima, a ne Pippen koji je nakon odlaska Michaela Jordana bio najveća zvijezda momčadi. "Nismo znali kako reagirati. Pippen je tada bio jedan od najomiljenijih igrača na svijetu, nismo mogli vjerovati kada nam je okrenuo leđa, to nas je uništilo", prisjetio se Steve Kerr koji je tad igrao s Kukočem i Pippenom..

"To je jedna zanimljiva situacija, ali prije svega da kažem kako ono što se priča o lošem odnosu između Scottieja i mene nije istina. Taj čovjek mi je najviše pomogao kad sam stigao u NBA ligu, sjajna je osoba i puno mi je značilo što sam igrao uz njega", rekao je Kukoč za Sportklub pa se prisjetio utakmice koju je okončao pobjedničkim šutem, dok je Pippen ostao na klupi.

"Svi su znali što ćemo odigrati. Četvorica budu na vrhu reketa, trojica se rastrče, a četvrti primi loptu i pokuša pogoditi. Kada je Phil rekao Scottieju da će on izvesti aut, a ne šutirati, Scottie se naljutio i rekao da će ostati na klupi. To nas je malo šokiralo. Srećom, ja sam pogodio taj šut. Da nisam, svašta bi bilo. Mislim da je Phil to odlučio jer je Pippen tri-četiri napada prije toga pokušao sam završiti i promašio je", izjavio je Kukoč i otkrio da mu Pippen te večeri nije čestitao na pogotku, ali da je već sutra situacija u momčadi bila normalna.

Pročitajte više