Kup: Dinamu formalnost "za ručak", Hajduk za spas sezone protiv Zagreba

UZVRATNIM utakmicama četvrtfinala kupa konačno će završiti hrvatska nogometna jesen.

Dinamo u "Premiership" terminu (13 sati) igra protiv drugoligaša Pomorca iz Kostrene. Prvak je nekadašnjeg prvoligaša u prvoj utakmici pobijedio 2:0 i treba li uopće reći kako je "uzvrat samo formalnost".

Jurčić će priliku dati igračima koji nisu igrali previše ove polusezone, a nekima će to biti i oproštaj sa zagrebačkom publikom: Picak će biti na golu, Glavina na zlosretnom lijevom beku, Cufre će se okušati na stoperu, Chago u sredini terena. Barbarić će igrati iako je prema trenerovim riječima "izrauban, ali moramo odmoriti Kovača za Temišvar".

Šibenik igra s Osijekom, drugim velikim iznenađenjem prvenstva i iz prve utakmice u Gradskom vrtu nosi veliku prednost od 1:0. Ipak, kao upozorenje će im svakako poslužiti prvenstveni susret dviju momčadi igran za vikend, također u Osijeku. Tada su domaćini razmontirali Šibenčane sa 3:0. Osim opreznog pristupa, Šibenčanima će ova utakmica biti u znaku oproštaja s Erminom Zecom, koji je navodno sve dogovorio s Hannoverom.

Varteks iz prve utakmice u Koprivnici nosi neuobičajeno veliki kapital od čak 4:1. Slaven će teško u gostima nadoknaditi toliki zaostatak, ali kao što pokazuje prva utakmica, u susjedskim derbijima svašta je moguće.

Hajduk, iza kojeg je tko zna koja po redu jesen za zaborav, dočekuje goropadni Zagreb s još goropadnijim Igorom Štimcem. Rezultat iz prve utakmice (0:0) jednima i drugima daje nadu, a očekuje se obostrano tvrda i nervozna igra, jer Hajduku je ovo najbolja prilika da se dokopa Europe, ali iste ambicije je javno istako i njegov "sin" na privremenom radu na zagrebačkoj Trešnjevci.

Pročitajte više