Kuže matirao Santinia

DINAMO je osvojio švicarski turnir Blue Sport pobijedivši u finalu momčad Auxerra boljim izvođenjem jedanaesteraca rezultatom 4:2 (0:0, 1:1).

Vratar "Modrih" Ivan Turina obranio je dva jedanaesterca, a smireni Vedran Čorluka hladnokrvno je matirao vratara Hamela i tako započeo slavlje zagrebačke momčadi koja je pobjedu na turniru proslavila pjesmom i šampanjcem.

Dinamo je igrao vrlo dobro i nadahnuto protiv francuske momčadi koju predvodi bivši francuski izbornik Jacques Santini. U prvom su poluvremenu igrači zagrebačke momčadi imali dvije vrlo dobre prilike. Prvo je glavom u okvir vrata tukao Bošnjak, da bi zatim tercet Mitu-Bošnjak-Morić duplim pasevima iz stroja izbacio francusku obranu. Modrić je efektno lobirao golmana, međutim obrambeni igrač Bolf je loptu skinuo s gol crte.

Drugo poluvrijeme počelo je napadačkim akcijama s obje strane, da bi u 65. minuti kontrom Francuzi poveli Poyetovim golom iz blizine.

Dinamo je vrlo brzo poravnao rezultat, kada je u 67. minuti vratar Hamel srušio Bošnjaka pred svojim vratima, na što je Modrić smireno "odgovorio" poslavši loptu iza njegovih vrata s bijele točke.

Nakon neriješenog ishoda prvih 90 minuta, Modrić je čak dva puta pucao, jer je prvi jedanaesterac sudac poništio. Sljedeći je udarac Turina obranio, da bi naizmjence jedanaesterce realizirali i Bošnjak i Mathis. Nakon toga su i Tomić i Radeta promašili jedanaesterce, Mamić je zatim zabio, a Kaboul pucao preko Turine, da bi Čorluka postigao pobjedonosni gol.

Kako javlja novinar Jutarnjeg lista, na mokrom i skliskom terenu pred oko 2000 gledatelja, najviše su se iskazali Luka Modrić, Dumitru Mitu i Dino Drpić.

"Svaki uspjeh me veseli, a svaki uspjeh donosi i neki napredak. Mi još uvijek gradimo igru, a ova pobjeda će nas samo više motivirati. Mislim da smo je i zaslužili, posebno igrom u prvom poluvremenu kad smo bili izrazito bolji, a u drugom barem ravnopravni. Nadamo se da ćemo se iskazati i u utorak protiv Glasgow Rangersa u Torontu i na taj način uspješno završiti pripremno razdoblje." - izjavio je trener Dinama Josip Kuže.

"Dinamo je zaista odlično odigrao, posebno u prvom poluvremenu kad su nam zadali puno muka. Bila je to lijepa utakmica, čestitam Dinamu na osvajanju prvog mjesta" - izjavio je za Sportske novosti Jacques Santini.

Pročitajte više