Kuže: Odlazak Kranjčara oslabit će Hajduk, ali Dinamo bi ionako bio prvak

TRENER Dinama Josip Kuže za trening utakmicu u Petrinji oslonit će se dijelom i na juniorski kadar.

Modri će od prve minute krenuti u sastavu s Vranjićem na golu, zatim Drpićem, Mamićem, Cvitanovićem i Carlosom u zadnjoj liniji, Ettoom, Vukojevićem, Agićem i Tomićem u veznom redu te Vugrincem i Andersonom u napadu.

"Djelomično osvježavamo momčad, fizički se pripremamo za Auxerre. Ritam utakmica iziskuje specifičan rad, nema klasičnih priprema, u procesu priprema uvodimo u igru igrače koji su bili ozlijeđeni. Tu prvenstveno mislim na Vugrinca. Nije ga uputno forsirati jer još uvijek se ne osjeća najbolje. Obzirom na to da je Ivan Turina od početka priprema odigrao sve utakmice, i njega ćemo odmarati protiv Petrinje. Osim Vranjića, pozvao sam i Kelavu." - kazao je Kuže.

Trener je dodao da od subote s prilagođenim treninzima počinje i Chago koji se nakon operacije osjeća sve bolje. Na press konferenciji se potom razgovaralo o bitno ozbiljnijoj temi vezanoj za iznimno važnu utakmicu s Auxerreom.

"Znali samo da će Auxerre reagirati i dovesti neke nove igrače. Upravo zbog toga najvjerojatnije ću gledati njihovu utakmicu s Monaccom, pa će momčad u Velikoj ponovno voditi pomoćni trener. Igračima prenosimo istinu, a ta je da su šanse u toj utakmici podjednake. Jamčim da će igrači u susret ući odgovorno i odigrati s pravim pristupom, do zadnje minute susreta. Protiv Arsenala u Zagrebu nedostajalo nam je samopouzdanja, no moji su igrači to pregrmili." - kazao je Kuže, posebno se osvrnuvši na francuskog reprezentativca Pedrettija koji je pojačao Auxerreov vezni red prije nekoliko dana.

"Vidjet ćemo što će Pedretti unijeti u njihovu igru, ne bih volio da se ponovi situacija kada su kupili Shiffa koji je bio ključni igrač njegove pobjede. Pratim situaciju u Auxerreu. Još uvijek naši igrači nisu pogledali snimku utakmice protiv Nancyja, ali kad se vrate s reprezentativnih obveza svakako će ju pogledati." -kazao je Kuže.

Dinamov trener prokomentirao je i odlazak Gorana Ljubojevića, ustvrdivši da je odlazak svakog igrača hendikep za Dinamo, te kako će zbog toga u kadar polako uključivati i neke juniore, s tim da će više prilika dobiti i Anderson.

Kuže je odgovarao i na provokacije vezane za poziv vrataru Vranjiću.

"Vi njega pamtite samo po kiksevima, međutim ja ga pamtim po briljantnim obranama za mladu reprezentaciju i po meni on je jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa." - bio je Kužeov odgovor na provokacije.

Osvrnuvši se na nadolazeće susrete naših reprezentacija, Kuže je prokomentirao kako je uvjeren da će i A i B selekcija kući donijeti pobjede.

"Možda A reprezentacija ima malo veće šanse u kvalifikacijama. To mislim zbog Modrića i Eduarda, ali reprezentacija je kvalitetna ionako." - kazao je trener.

Za kraj, Kuže je prokomentirao i vjerojatni odlazak Nike Kranjčara u Portsmouth.

"Njegov odlazak neće imati utjecaja na naše prvenstvo jer će Dinamo i ovako i onako uzeti naslov. Međutim, Hajduk će svakako biti oslabljen, Kranjčar je veliki igrač i kao takav nedostajat će ekipi Hajduka." - zaključio je Kuže.

D.R.

Pročitajte više