Kuže više nije trener Varteksa

DAN NAKON četvrtog poraza i nakon (ne)prospavane noći, u nedjelju ujutro je u nazočnosti trenera Josipa Kuže, direktora Branka Janžeka i predsjednika Kluba Tomislava Kezelja, održana konferencija za novinare.

"Situacija se razvila na način da sam donio odluku da Varteks zaslužuje neku drugu priliku i mogućnost. Mislim da je ta odluka korektna glede Varteksove budućnosti. Pokušali smo sve a negdje očito i pogriješili – da li u selekciji igrača ili načinu rada a sve se to reflektiralo na rezultate Varteksa i na situaciju u i oko Kluba, stoga ja odlazim s mjesta trenera“ – obrazložio je Kuže svoju ostavku.

U vremenu do izbora novog trenera Varteksa glavnu će riječ voditi pomoćni trener Samir Toplak a za utorak 14. kolovoza u 19 sati sazvana je sjednica Izvršnog odbora NK Varteks na kojoj će riječi biti o novonastaloj situaciji u Klubu.

Od početka ove sezone HNL-a Varteks niže samo poraze, a ovakav završetak Kužeove ere u klubu nagovijestio je poraz u 3. kolu HNL od Međimurja koje je s čak 4:1 svladalo Varaždince.

U prvom kolu Varteks je izgubio od Cibalije s 1:0, u drugom su protiv Varaždinaca slavili Osječani s 2:1, zatim je stiglo Međimurje i potop Varteksa, a jučer je na domaćem terenu i Ćirin Zagreb slavio protiv Varaždinaca s 1:0.

NK Varteks/Index
Foto: H.P.

Pročitajte više