La Gazzetta dello Sport: "Dado je čovjek-gol"

POZNATI talijanski sportski dnevnik hrvatskom golgeteru posvetio je gotovo cijelu stranicu veličine našeg Vjesnika, te ga proglasio "čovjekom za odlučujuće trenutke" i nadjenuo mu nadimak "il bomber".

Talijanska Gazzetta zainteresirala se za Pršu i zbog njegovih brojnih golova, ali i zbog toga što bi uskoro mogao preseliti na Apeninski poluotok, javljaju Sportske novosti.

Mercato se bliži, a za Pršu su zainteresirani Inter, Lazio, Parma i još neke momčadi s vrha ljestvice Serie A. Prema Gazzetti u igri su i Deportivo, Olympique Lyon, PSG, Fulham i POrtsmouth.

Budući da Prši na ljeto istječe ugovor s Monacom, klub u kojem će nastaviti karijeru na Prši će profitirati i novčano, a ne samo igrački.

Naime, u zimskom prijelaznom roku za Pršu bi Monaco mogao tražiti tek 1,5 milijuna eura, jer im se više isplati to nego da u ljetnom prijelaznom roku Pršo ode besplatno kao slobodan igrač. "Samo 1,5 milijuna eura smiješna je svota za takov igrača", piše Gazzetta.

Nije isključena niti mogućnost da Pršo ostane u Monacu, sve ovisi o tome kakav će mu ugovor ponuditi, a Monaco će teško do naslova francuskog prvaka, ali i do četvrtfinala Lige prvaka bez hrvatskog reprezentativca. Pršo bi i želio ostati u Monacu.

Dado Pršo je za Gazzettu izjavio kako mu stižu ponude iz raznih europskih klubova, te da o mogućem transferu još ne razmišlja.

U intervjuu Gazzetti pohvalio je trenera Deschampsa i suradnju s drugim napadačem Morientesom, izjavio je da mu je idol Marco van Basten, a "Zlatnu loptu" bi dao bivšem suigraču Thierryu Henryu.

U 2004. godini želio bi s Monacom proći u četvrtfinale Lige prvaka i osvojiti naslov francuskog prvaka, a s reprezentacijom ostvariti što bolji plasman na EP u Portugalu, javlja Jutarnji.

Pročitajte više