Lacković: Japan nas ne može iznenaditi

UZ PETRA METLIČIĆA i Ivana Balića ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije u prvom dvoboju Svjetskog prvenstva u Tunisu protiv Argentine bio je Blaženko Lacković.

Lijevi vanjski hrvatske vrste i njemačkog Flensburga postigao je sedam pogodaka iz sedam udaraca.

"Ušao sam u formu. Psihički i fizički sam spreman. Živim za ovo svjetsko prvenstvo i vjerujem kako ponovno možemo do medalje", kazao je Lacković.

Prije dvije godine na SP-u u Portugalu "Gauči" su na otvaranju turnira pobijedili Hrvatsku, no ovoga puta nisu imali izgleda. Olimpijski pobjednici i svjetski prvaci su upisali uvjerljivu pobjedu (36:23).

"Napokon smo pobijedili i Argentinu. Sve smo dobili, jedino su nas oni uspjeli iznenaditi i bilo je vrijeme da im uzvratimo i pokažemo kako je poraz u Portugalu bio slučaj, tek loš dan."

U drugom dvoboju odabranici Line Červara odmjerit će danas snage s reprezentacijom Japana. Momčad iz zemlje "izlazećeg sunca" je velika nepoznanica, no teško je očekivati kako oni mogu iznenaditi najbolju momčad na svijetu.

"Igraju vrlo brzo, no dobro ćemo se pripremiti i vjerujem kako neće biti problema. Odlično je što na otvaranju prvenstva igramo sa slabijim reprezentacijama (Argentina, Japan, Australija), pa možemo poraditi na još nekim detaljima igre uoči ogleda s najjačima", zaključio je Lacković.

Pročitajte više