Lahm potjerao Ballacka iz reprezentacije zbog kapetanske vrpce?

PRED sutrašnju utakmicu protiv Španjolske u njemačkim redovima došlo je do nesuglasica koje su nagnale dojučerašnjeg kapetana Elfa, Michaela Ballacka da napusti tabor njemačke reprezentacije i vrati se kući.

Podsjetimo se, sve je počelo Ballackovom ozljedom prije Svjetskog prvenstva s kojom je u pitanje došao i rezultat Elfa. No, nakon što je njegovo mjesto popunio Schweinsteiger i po mnogima odigrao bolje od samog Ballacka, njemački su ga mediji polagano počeli križati.

Pobjeda protiv Argentine, Ballacku je stvorila samo još težu situaciju. Njegova reputacija u reprezentaciji naglo je pala, što se osjetilo i u njegovoj izjavi: "Sretan sam zbog ove velike pobjede, ali moram priznati da me i boli s obzirom na to da nisam mogao sudjelovati na terenu."

"Jasno je da kapetansku vrpcu želim i dalje zadržati. Sigurno je neću predati tek tako", izjavio je Philipp Lahm nakon velike pobjede i, slučajno ili ne, dolio ulje na vatru.

Smatra se da je baš zbog te izjave nastao problem jer se počelo nagađati kako bi novi, aktualni kapetan Philipp Lahm tu dužnost mogao obavljati i ubuduće.

"Odlazak Ballacka nema veze s takvom interpretacijom, morao je kući zbog privatnih razloga. Kako ne bi ubuduće bilo priče oko toga, reći ću jasno, Ballack je naš kapetan, Lahm je kapetan na SP-u", izjavio je član stručnog stožera Elfa Oliver Bierhoff. Što je od svega istina doznat će se uskoro.

Pročitajte više