NBA LIGA

Lakersi ponudili pola momčadi za Anthonyja Davisa, ali ne i Zupca

Foto: EPA

NAKON ŠTO SU Pelicansi ignorirali prvu ponudu za Anthonyja Davisa, LA Lakersi napravili su idući korak u pokušaju dovođenja superstara iz New Orleansa.

Druga ponuda znatno je izdašnija od prve. Lakersi su Pelicansima ustupili čak šest igrača i dva buduća picka prve runde drafta, a uz Davisa uzeli bi i Solomona Hilla. I uključivanje Hilla zapravo bi bila usluga Pelicansima jer je tom krilnom igraču ostala još godina i pol četverogodišnjeg ugovora vrijednog 48 milijuna dolara, a kojeg bi se klub iz New Orleansa rado riješio.

Od šestorice igrača u novom paketu trojica su od pet talentiranih mladića iz rostera Lakersa - Lonzo Ball, Kyle Kuzma i Brandon Ingram, što znači da bi centar iz Čitluka Ivica Zubac "preživio" ovu razmjenu. Preostala trojica su veterani Rajon Rondo, Lance Stephenson i Michael Beasley, koji redom imaju jednogodišnje ugovore i već na ljeto bi napustili klub te mu pomogli očistiti prostor pod salary capom.

Predsjednik Lakersa Magic Johnson jučer je dvaput razgovarao s generalnim menadžerom Pelicansa Dellom Dempsom i čini se da dogovor nije daleko. Prijelazni rok istječe u četvrtak, a Lakersima je jako stalo da sve riješe do tada.

U protivnom bi bili u opasnosti da ostanu bez Davisa sve do ljeta 2020., što im nikako nije u interesu jer bi AD tada imao samo dvije godine igre uz LeBrona Jamesa.

Davis je prošlog tjedna preko agenta Richa Paula natuknuo da bi 2020., kad mu aktualni ugovor isteče, produljio s Lakersima, no sad je malo "olabavio" te proširio popis na ukupno četiri kluba. Uvrštenje Clippersa na popis pokazuje da mu je bitno igrati u Los Angelesu, a ne nužno baš u Lakersima. Tu su još i New York Knicksi, no nakon trejda Kristapsa Porzingisa u Dallas oni jednostavno nemaju čime privoljeti Pelicanse na razmjenu, a četvrti klub s kojim bi Unibrow produljio ugovor su Milwaukee Bucksi jer bi tamo mogao stvoriti ubitačan tandem s Giannisom Antetokounmpom.

No dok je Lakersima u interesu što prije zgotoviti posao, zbog čega su i spremni platiti više, Pelicansi bi najradije pričekali ljeto kad se u cijelu priču može uključiti i Boston. Celticsi nisu na Davisovu popisu jer mu se nije svidio način na koji su se ponijeli prema Isaiahu Thomasu prilikom trejda za Kyriea Irvinga, ali oni su uvjereni da bi ga u godinu dana uspjeli uvjeriti da se predomisli i dugoročno ostane u zelenom dresu.
 

Pročitajte više