Lanzingeru će amputirati stopalo!

KADA su pojedini medicinski stručnjaci tvrdili da je Eduardo Da Silva zbog težine ozljede mogao ostati bez stopala, većina je takve dijagnoze nazvala pretjeranima, pa čak, i smiješnima. Da se nije radilo o pretjerivanju nego o realnoj mogućnosti pokazao je najsvježiji primjer austrijskog skijaša Matthiasa Lanzingera, koji je teško stradao u subotnjem superveleslalomu.

Nakon što mu kirurzi u Oslu nisu uspješno  operirali nogu koja je pretrpjela višestruki prijelom, nesretni Lenzinger će ostati bez stopala.

"Nažalost, nismo uspjeli oporaviti njegov krvožilni sustav u predjelu stopala. Krv i dalje ne teče i amputacija svakim trenutkom postaje sve neminovnija", šokantno je potvrdio šef kirurškog tima bolnice Ullevaal u Oslu dr. Lars Engebretsen.

Lanzingera je Engebretsen u ponedjeljak operirao devet sati ne uspjevši popraviti štetu nastalu teškim padom tijekom nedjeljne superveleslalomske utrke u Kvitfjellu.

Amputaciju će kirurzi morati obaviti u sljedećih 24 sata. U suprotnom će život 27-godišnjeg Austrijanca biti ugrožen.

Lanzinger je teško pao zakačivši u skoku jedna vrata. U padu se skija na njegovoj lijevoj nozi nije otkačila te je potkoljenica pretrpjela pretešku traumu. Pukle su i tri kosti.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više