Laporta Barcelonu gura u politiku: Želim nezavisnu državu Kataloniju

"CILJ mi je voditi a ne odlučivati tko će voditi mene. Želim Kataloniju kao neovisnu, samostalnu i suverenu državu", izjavio je predsjednik Sportskog društva Barcelone Joan Laporta.

Govorio je o tome u intervjuu listu Avai. Nije prvi put da prvi čovjek katalonskoga sportskog društva, čiji je najslavniji dio nogometni klub, govori o vlastitim državotvornim idejama formiranja katalonske države, odvojene od Španjolske.

Kandidirati se za mjesto katalonskog guvernera namjerava jednom kada više ne bude predsjednik Barcelone (izbori za novog predsjednika su 13. srpnja ove godine).

"Postanem li guverner, borit ću se za državu Kataloniju, koja je sposobna sama upravljati svojim resursima i koja sama najbolje zna što je za nju najbolje. Barcelona je najbolji alat koji nam može pomoći braniti našu zemlju jer nije podložna institucijama središnje države", rekao je Laporta istaknuvši da još uvijek nije načisto da li krenuti u političku borbu kao neovisni kandidat ili u sklopu Reagrupament Independentiste, političkog pokreta koji se bori za suverenost i neovisnost Katalonije.

"Želim političku akciju i želim osnovati političku stranku koja će raditi na osamostaljivanju Katalonije", zaključio je.

Pročitajte više