Benfica - Barcelona 3:0

Laporta i Koeman su nakon debakla u Lisabonu razmijenili samo dvije riječi

Foto: FC Barcelona

"HLADNOĆA i izostanak komunikacije", tako katalonski Sport opisuje odnos između predsjednika Barcelone Joana Laporte i trenera Ronalda Koemana.

Barcelona je u drugom kolu Lige prvaka izgubila 3:0 od Benfice, a Laporta je bio u nevjerici kada je saznao sastav kojim Koeman planira napasti portugalsku momčad. Predsjednik Barcelone bio je ljutit što je trener odustao od 4-3-3 formacije i što nije dao priliku mladim Gaviju i Gonzalezu.

Sport tvrdi da u avionu na povratku iz Lisabona nije bilo nikakvog razgovora između Laporte i Koemana.

"Nikakvog razgovora nije bilo, nikakve razmjene mišljenja, nečeg što bi bilo najlogičnije i najnormalnije s obzirom na pozicije i odgovornosti koje imaju. Nisu razmijenili niti jednu riječ osim formalnog 'laku noć'. Taj detalj primijetili su igrači i članovi osoblja. Dvosatni let proveli su u šutnji", piše Sport.

Koeman bi već za vikend mogao dobiti otkaz.

"Koeman će dobiti još jednu priliku za zadržati posao - utakmicu protiv Atletica. Barcelona ne želi ishitreno smijeniti trenera koji je legenda kluba. Predsjednik Laporta želi vidjeti može li Koeman zadržati njegovo povjerenje tako što će poboljšati igru i rezultate povratkom sjajnih 18-godišnjaka Fatija i Pedrija", tvrdi katalonski Mundo Deportivo.

Pročitajte više