LAVEZZIJU DOŽIVOTNI UGOVOR U Kinu stiže i njegov bivši suigrač iz PSG-a?

Foto: Getty Images / Guliver Image

EZEQUIEL LAVEZZI jedan je od najplaćenijih nogometaša na svijetu. Argentinski napadač samo je prošle sezone u Hebeiju zaradio 26 milijuna dolara, iako se nije proslavio na travnjaku. Međutim, ove je situacija posve drukčija, pa je bivši igrač Estudiantesa, San Lorenza, Napolija i PSG-a zabio 17 golova uz 15 asistencija. 

Kako se uskoro bliži siječanjski prijelazni rok, pojavila se mogućnost njegovog povratka u Europu, gdje ga je želio vratiti Napoli. No, od toga neće biti ništa jer je Lavezzi potpisao - doživotni ugovor. 

"Ezequiel želi ovdje završiti karijeru i ne neće se vratiti u Europu. Prije nekoliko mjeseci potpisao je doživotni ugovor s našim klubom i zadovoljni smo njegovim nastupima u potpunosti", poručili su iz kineskog kluba, koji nije otkrio koliko će po novom ugovoru igrač zarađivati. 

Također, novi kapitalac koji bi Europu mogao zamijeniti Kinom i odabrati milijune ispred nogometa na najvišoj razini jeste Lucas Moura. On nema mjesta u PSG-u nakon dolaska Neymara i Kyliana Mbappea, pa će gotovo sigurno napustiti Pariz u siječnju.

Iako je za njegova zainteresiran veliki broj europskih klubova, Brazilac bi mogao stopama sunarodnjaka Oscara, te sa svega 25 godina otići u Kinu zaraditi golemi novac i praktički staviti vlastitu karijeru i ozbiljne trofeje u drugi plan. 

Njega želi dovesti Beijing Guoan, a PSG zaraditi potreban novac koji bi mu pomogao u izbjegavanju kazne zbog kršenja financijskog fair-playa. 

 

Pročitajte više