Le Tissier: Kao klinci smo morali na gole masaže kod trenera

Foto: Getty Images/Guliver Image

"SVI SMO bili goli i morali smo jedan po jedan leći na krevet. Onda bi svatko od nas dobio kratku masažu", otkrila je bivši Southamptonov igrač Matt Le Tissier (48), koji je za klub odigrao više od 400 utakmica.

Legendarni nogometaš još jedan je svjedok stravičnog seks skandala koji potresa engleski nogomet i u koji su uključeni brojni klubovi i treneri. Njega je, tvrdi, zlostavljao tadašnji trener i skaut Southamptona Bob Higgins, koji je kroz mlađe selekcije u klub doveo i Alana Shearera.

"Bilo je jako neugodno, ali vidiš da svi to rade pa misliš da je normalno. Povraća mi se kad se danas toga sjetim. To je bilo jako, jako pogrešno", rekao je Le Tissier.

Higgins je jedna od središnjih figura skandala. Još 1992. godine bio je optužen za seksualne napade i silovanje, ali ga je sud oslobodio. Pet godina kasnije policija je ponovno upozoravala da nije prikladan za rad s djecom.

Britanska policija istražuje više od 350 prijava o seksualnom zlostavljanju dječaka u više od 50 nogometnih klubova u zadnjih 30 godina.

Pročitajte više