LeBron na povratku kući dokrajčio bivšu momčad pa je glupošću odmah vratio u život

Foto: Profimedia

LA LAKERSI su slavili 121:115 na povratku LeBrona Jamesa kući u Cleveland, u kojem je proveo 11 sezona i donio mu naslov prvaka 2016. godine. James je postigao 22 poena uz slab šut 8/23 i samo 1/9 za tricu te po šest skokova i asistencija. Najslađe je ostavio za kraj, kad je pametnim utrčavanjem pobjegao 12 godina mlađem čuvaru Maxu Strusu i nešto više od minutu prije kraja snažno zakucao za 117:112.

Možda bi to već bila dovoljna prednost da Lakersi rutinski privedu utakmicu kraju, ali James je početničkom pogreškom svojoj bivšoj momčadi ostavio nadu. Nakon toga zakucavanja ostao je visjeti na obruču, za što je dobio tehničku, a Cavsi ekspresnu priliku da slobodnim bacanjem vrate jedan poen zaostatka.

Donovan Mitchell to je i učinio, ali Cleveland ipak nije uspio dostići prednost Lakersa jer je Austin Reeves staloženo pogodio sva četiri slobodna bacanja u posljednjim trenucima.

Anthony Davis bio je najbolji igrač Lakersa s 32 poena i 13 skokova, a Reeves je s klupe zabio 15 uz 10 skokova. Cavse su predvodili Mitchell s 22 poena i Jarrett Allen s 21 i 14 skokova. Lakersi su ovom pobjedom popravili omjer na 10-7, a Cavsi su pali na 8-8.

Pročitajte više