LeBron propušta Svjetsko prvenstvo i sudar s Hrvatskom!?

KOŠARKAŠKA reprezentacija SAD-a mogla bi izgubiti jednu od svojih najvećih zvijezda za Svjetsko prvenstvo. Krilo Cleveland Cavaliersa istaknulo je kako ima puno obveza te kako vjerojatno neće braniti boje svoje države na prvenstvu koje je od 28. kolovoza do 12. rujna na rasporedu u Turskoj.

Ukoliko James uistinu ne prihvati poziv američkog izbornika, bit će to četvrti put da zvijezda Clevelanda odbija reprezentativni poziv. Inače, SAD je u skupini s Brazilom, Slovenijom, Hrvatskom, Iranom i Tunisom.

LeBron James i Nike potpisali novi ugovor

LeBron James i ove sezone sjajno predvodi svoj Cleveland, koji trenutačno ima najbolji omjer u NBA ligi i vjerojatno će na tronu ostati do kraja osnovnog dijela sezone.

James je sa 29,7 poena po utakmici najbolji strijelac lige, zajedno s novom zvijezdom Kevinom Durantom iz Oklahoma Cityja, a u četvrtak su iz svjetski poznatog proizvođača sportske opreme Nikea potvrdili kako su osigurali produženje ugovora sa zvijezdom svjetske košarke.

"James je sportska ikona i jedan od najboljih svjetskih košarkaša. Ponosni smo što James ostaje s nama, jer njegove kvalitete nisu samo sportske naravi, već i svojim ponašanjem i zalaganjem na svakom drugom planu pokazuje koliko je velik", spomenuo je glasnogovornik Nikea Kejuan Wilkins.

Službeno nisu objavljeni financijski detalji novog ugovora, kao ni njegovo trajanje. Recimo samo da su James i Nike 2003. godine potpisali sedmogodišnji ugovor koji je tada vrijedio 93 milijuna američkih dolara.

Pročitajte više