NBA LIGA

LeBronove košarkaške scene za Space Jam 2 snimat će dubler

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEBRON JAMES ovog se ljeta bavi snimanjem i produkcijom "Space Jama 2", nastavka kultnog igrano-animiranog filma iz devedesetih u kojem su glavni junaci bili Michael Jordan i Zekoslav Mrkva.

LeBron, dakako, igra glavnu ulogu, a kao svaki pravi glumac ima i dublera. Iznenađuje, međutim, zadatak tog dublera, koji umjesto Jamesa neće snimati akcijske scene nego - košarkaške.

Dakle, kad budete gledali "Space Jam 2" i vidjeli najboljeg košarkaša svijeta kako naizgled radi ono što najbolje zna, budite svjesni da to uopće nije on. Umjesto njega pred kamere će Sheldon Bailey, profesionalni dubler koji je već glumio LeBrona, ali i druge košarkaše poput Kobeja Bryanta ili Dwighta Howarda.

"Posljednjih osam godina imao sam priliku biti dubler LeBrona Jamesa. Ta me uloga vodila diljem cijele zemlje i svijeta i pomogla mi da ostvarim kontakte s nekima od najboljih redatelja i producenata. Iako mi je bilo zabavno igrati Bryanta i Howarda u prošlosti, ne može se usporediti s ovim što sam dobio kao LeBron James", rekao je Bailey lani za Hype Magazine, a prenosi Yahoo Sports.

Iako suludo zvuči činjenica da će umjesto košarkaša koji glumi košarkaša košarkaške scene snimati nekošarkaš, zapravo ima logike. Radi se o prevenciji jer ako bi se LeBron ozlijedio tijekom snimanja filma, to bi imalo užasne posljedice po njega, L.A. Lakerse, NBA ligu, a i sam film. 

"Space Jam 2" bi se u kinima u SAD-u i Kanadi trebao pojaviti 16. lipnja 2021. godine.

Pročitajte više