NBA LIGA

Legenda Celticsa i njihov generalni menadžer doživio srčani udar

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEGENDA Boston Celticsa i njihov današnji generalni menadžer Danny Ainge doživio je blagi srčani udar u utorak navečer nakon poraza u Milwaukeeju kojim su Bucksi izjednačili seriju na 1:1.

Aingeu je odmah ukazana pomoć i očekuje se da će se potpuno oporaviti te se vratiti u Boston, gdje se već večeras igra treća utakmica serije.

Aingeu je 60 godina, a ovo mu nije prvi srčani udar. Jedan je doživio još 2009., također krajem travnja, u sezoni u kojoj su Celticsi branili posljednji naslov prvaka.

U Celticsima je Ainge proveo prvih osam godina igračke karijere i osvojio dva naslova prvaka (1984. i 1986.), a završio ju je 1995. u Phoenixu, gdje je godinu kasnije dobio trenerski posao koji je držao do 1999. Od 2003. je ponovno u Celticsima kao prvi operativac. Zaslužan je za stvaranje supermomčadi u kojoj je Paulu Pierceu pridružio Kevina Garnetta i Raya Allena, a koja je u prvoj zajedničkoj sezoni osvojila naslov prvaka. Način na koji je napravio smjenu generacija i složio momčad koja danas pretendira na titulu ogledni je primjer kako raditi taj posao.

Pročitajte više