Legenda Hajduka prihvatila Šukerovu ponudu: Jarni je novi izbornik mlade Hrvatske

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena i jedan od najboljih lijevih bekova svog vremena, Robert Jarni, novi je izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske.
 
Jarni je sjeo na klupu mlade reprezentacije nakon što je sad već bivši izbornik Ferdo Milin ovog tjedna preuzeo mladu reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
''Presretan sam što sam dobio priliku i čast da vodim hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a posebno mi je drago da je to U-19 reprezentacija, u kojoj sam vidio puno talenta i s kojom se nadam da ćemo ostvariti zapažene uspjehe. Nema boljeg početka nego se odmah baciti na posao, a to nas upravo čeka, jer reprezentacija već sredinom srpnja gostuje na turniru u Japanu'', rekao je Jarni.
 
Kao igrač Jarni je s Hajdukom osvojio dva Kupa maršala Tita, a nakon odlaska iz Splita igrao je među ostalim i za velikane poput Juventusa i Reala. S mladom reprezentacijom Jugoslavije bio je svjetski prvak 1987., a bio je i nezamjenjiv član originalnih Vatrenih koji su 1998. uzeli svjetsku broncu u Francuskoj.
 
Prihvaćanjem ove izborničke funkcije Robert Jarni nakon kraće stanke ponovo sjeda na trenersku klupu. Svoj trenerski put počeo je u matičnom Hajduku, a u međuvremenu je vodio i Istru 1961, bosanskohercegovačko Sarajevo, te Pécs i Puskás Akadémiju u Mađarskoj.
 
''Posebno mi je drago da je moj bivši suigrač iz brončane generacije, ali i moj klupski suigrač iz madridskog Reala prihvatio ovu časnu izborničku funkciju i želim mu puno sreće i uspjeha na klupi mladih vatrenih. Savez je na ovaj način promptno reagirao nakon odlaska Ferde Milina, a uskoro ćemo napraviti i neke promjene i u U-17 reprezentaciji'', rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
 
 
 
 
 
 

Pročitajte više