STIPE MIOČIĆ

Legenda o Stipinoj taktici koja mu je donijela pojas: "Miočić je toliko dobar"

Foto: Getty Images / Guliver Images

PROŠLO je tjedan dana od velikog trijumfa Stipe Miočića koji je nakon 13 mjeseci vratio svoj UFC naslov teškaškog prvaka, nokautiravši Daniela Cormiera u četvrtoj rundi borbe.

U jednom od najspektakularnijih borbi u povijesti UFC-a Miočić nije bio u dobroj poziciji nakon tri runde. Cormier ga je uveo u svoj ritam, preselio meč na parter i bio bolji borac nakon tri runde. Onda je američki Hrvat promijenio taktiku, počeo ciljati tijelo Cormiera, što mu je otvorilo prostor za napad na glavu koji mu je na kraju i donio završetak borbe.

Joe Rogan, legendarni komentator UFC-a sada je u svom podcastu analizirao borbu i pritom pohvalio Stipinu promjenu taktike.

"Čovječe, ne možeš pustiti takvom borcu da te udara u tijelo toliko puta. Naravno, DC to nije htio dopustiti, ali toliko je dobar Stipe Miočić. Poštovanje Cormieru, sjajan je to borac i meni izuzetno drag čovjek."

Cijelu borbu je nazvao kaosom.

"Čovječe Stipe je opak, htio je svoj pojas natrag. Nevjerojatno je i kakve je udarce sve primio. A prvi put ga je DC uspio srušiti s prvim dobrim udarcem. Ali ovaj put je Stipe vidio sve što ide prema njemu. Kada nisi spreman i ne očekuješ udarac, može te srušiti prvi koji stigne."

Cormier ima 40 godina i moguće je da mu je ovo bila zadnja borba u karijeri. Ipak, Rogan je na kraju dodao da pretpostavlja da bi se DC htio još jednom boriti protiv Miočića.

Nakon spektakla prošlog vikenda, svaki MMA fan bi volio da se takav okršaj ponovi.

Pročitajte više