Legenda Porta, Barcelone i Lige prvaka objavila: Modrić je moj nasljednik!

Foto: Guliver Image/Getty Images

"VOLIM gledati Iniestu, ali Modrić je fantastičan." odgovorio je na pitanje "Tko ga od današnjih veznjaka podsjeća na Vas iz igračkih dana?" jedan od rijetkih igrača koji su osvojili Ligu prvaka s dva kluba i tome postao prvi koji je u oba uspjeha pridonio toliko da ga je UEFA proglasila najboljim veznjakom u LP s dva različita kluba 2003/04 i 05/06.

Deco (38) je velikan koji je komplimentirao Modriću, a ova pohvala Realovom motoru dolazi s iznimno ugledne adrese, jer brazilski Portugalac bio je ključni čovjek prilikom osvajanja Lige prvaka Mourinhovog Porta i Rijkaardove Barcelone. Prilikom prvog od dva uspjeha, UEFA ga je proglasila igračem godine, uz spomenutu nagradu za najboljeg veznjaka sezone i najboljeg igrača finala LP.
Modrić, koji za sada ima jedan trofej Lige prvaka, s Realom 2014., kojem je pridonio možda najviše u polufinalu protiv Bayerna, poput Deca je igrač iskoristiv na nekoliko mjesta u vezi, ali prije svega kao središnji veznjak ili playmaker. I jednog i drugog odlikuje raznovrsnost, vrhunska taktička obučenost, tehnička potkovanost, kontrola lopte, pregled igre, dribling i odličan pas.
 
Ni danas umirovljeni Deco ni Modrić nisu blagoslovljeni visinom ili snagom, ali to itekako nadoknađuju ne samo nabrojanim kvalitetama, nego i čvrstinom i stabilnošću što im je pomagalo i pomaže u duelima s fizički jačim protivnicima. 
Ali, moramo istaknuti da je Deco uz brojne vrline imao i mane koje se ne mogu pripisati onom kojeg je proglasio nasljednikom: spremnost i radne navike nisu mu bile na visini, a volio je i padanjem žicati prekršaje. 

Pročitajte više