UFC

Legenda prekršila vlastito pravilo zbog Stipe i DC-a: "Nekima nije jasno zašto"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NIKAD više ovo neću napraviti", poručio je UFC-ov legendarni komentator Joe Rogan nakon što je u rujnu 2016. godine intervjuirao Alistaira Overeema nekoliko minuta poslije teškog nokauta koji je nizozemski borac doživio od Stipe Miočića. 

Svima koji su gledali intervju bilo je jasno da je bio nepotreban jer Overeem nije znao što govori. Tri godine kasnije Rogan je drugi put u karijeri prekršio vlastito pravilo, ušao u oktogon i intervjuirao nokautiranog Daniela Cormiera, UFC-ovu legendu kojoj je naslov prvaka oduzeo Miočić nokautom u četvrtoj rundi.

"Nekima nije bilo jasno zašto sam razgovarao s DC-jem nakon što sam javno poručio da nije dobra ideja intervjuirati borce nakon što pretrpe nokaut. DC je primio brutalne udarce u tijelo, a iako ga je Stipe izudarao i po glavi, niti u jednom trenutku nije bio bez svijesti. Činio se u potpunosti svjestan nakon što je ustao i nakon što je Stipe dobio pojas. Iz UFC-a su zatražili intervju, a ja sam ga upitao je li dobro, na što mi je potvrdno odgovorio", objasnio je Rogan zašto je odradio intervju s 40-godišnjim Cormierom.

Pomislio je da bi to mogla biti Cormierova oproštajna borba i da javnost zaslužuje čuti što slavni borac želi reći.

"I dalje mislim da je intervjuiranje boraca nakon što su pretrpjeli brutalan poraz nije dobra stvar, ali sam pomislio kako je ovo možda posljednji put da smo vidjeli DC-ja u oktogonu. Volim ga i nikada ga ne bih doveo u neugodnu situaciju. Procijenio sam da bi ovaj put bilo u redu napraviti intervju. Što god DC odlučio o svojoj budućnosti taj čovjek će ostati upisan u vječnost kao jedan od najvećih i najboljih boraca ikad", rekao je Rogan koji je prvi put pravilo prekršio također zbog Cormiera kojeg je intervjuirao nakon nokauta od Jona Jonesa (kasnije je ta borba proglašena nevažećom jer je Jones bio dopingiran).

 

Rogan je nakon borbe poručio i da je Miočić sada najveći borac kojeg je teška kategorija UFC-a ikad imala. Još se ne zna protiv koga će se sljedećeg američko-hrvatski borac boriti. Tri su opcije - revanši s Cormierom i Ngannouom ili superborba s Jonesom.

Pročitajte više