LEGENDA ŠOKIRALA "Tijelo mi je totalno sjebano, umrijet ću boreći se"

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARK HUNT je odlučio progovoriti o tome zašto i dalje nastupa, iako su mu 43 godine i kako vidi svoju karijeru te što je ona mogla biti.
 
Iza Hunta su 43 kickboxing meča i 26 MMA borbe, od čega je većina bilo na najvišoj razini. Amaterskih, ilegalnih ili sličnih nastupa teško da itko zna broj, ali “Super Samoan” se i dalje ne predaje.
 
On smatra kako će biti borac do kraja svog života, do kada god to bilo. Čak kaže da ne bi bilo čudno ni da umre radeći svoj posao.
 
"Vjerojatno ću umrijeti boreći se. Borim se otkako sam dijete i borio sam se u svim okolnostima. Od toga da sam zarađivao 300 dolara tjedno i mučenja da donesem hranu na stol, došao sam do toga da sam jedan od najplaćenijih boraca na svijetu. Mislim da je to na kraju moja sudbina, raditi to sve do smrti i umrijeti kao borac. Meni je to u redu, samo se nadam da će se to dogoditi u pravednom i poštenom natjecanju."
 

 
"Udarce sam dobivao od narkomana i varalica, a da nije njih bio bih prvak i imao brdo love"
 
Ipak, upitan je da detaljno objasni što se s njim događa i zašto to misli. Uvijek je bio poznat po tome da može primiti i apsorbirati velik broj udaraca, a budući da je u pitanju teškaš, to je svakako moralo imati posljedice. Ipak, on se i dalje bori jednakim stilom.
 
"Moje je tijelo totalno sjebano, ali um mi je još uvijek zdrav Još uvijek znam što je dobro, a što je krivo, iako nekada ne spavam dobro. Također, više nemam jednako dobru memoriju kao prije, nekada se ne mogu sjetiti što sam radio jučer, a pamtim dane otprije puno godina. To je cijena koju sam morao platiti, cijena toga da sam borac. No smeta mi što sam se borio protiv jako puno varalica i narkomana te sam od njih dobivao udarce koje nisam trebao. To nije u redu.”
 
U karijeri ne žali ni za jednim svojim potezom, no žali za okolnostima u kojima je nastupao, posebno što se tiče korištenja nedozvoljenih sredstava.
 
“Da nije varalica, bio bih već odavno prvak. Danas bih bio umirovljen, imao bih brdo love i cijeli dan bih sjedio kod kuće, igrao igrice i jeo piletinu. Nitko od njih ne bi imao šanse protiv mene da nisu varali. A ja sam zbog toga izgubio milijune dolara sponzorskog novca. Ljuti me kada samo i pomislim na to. Varalice se treba žešće kažnjavati, dvije do četiri godine za prvi prekršaj, a doživotna suspenzija ako te uhvate i drugi put.”
 
Hunt svoju iduću borbi ima 19. studenog u Sydneyu. Protivnik mu je Marcin Tybura.
 
 

Pročitajte više