Legendarni Argentinac: Najbolji igrač Reala u finalu je bila sreća

Getty Images / Guliver Image

TREĆI naslov europskog prvaka u nizu, koji je Real osvojio u Kijevu pobjedom nad Liverpoolom (3:1), i dalje je glavna tema svih nogometnih stručnjaka. Tako se javio i legendarni argentinski trener Cesar Luis Menotti, koji je najveći uspjeh u karijeri ostvario osvajanjem Svjetskog prvenstva s reprezentacijom 1978., kad je Argentina bila domaćin.

Njega nije impresionirao Real, kao ni nastup njegovih igrača u finalu.

"Najbolji igrač Reala na terenu bila je sreća. Sva tri gola, pa i one škarice Garetha Balea, bili su plod velike sreće. Do gola Karima Benzeme ekipa Zinedinea Zidanea odigrala je svoju najgoru utakmicu. Toni Kroos je pokazao da nije u formi, Cristiano Ronaldo nije dotaknuo loptu, Marcelo je bio zaustavljen...", smatra Menotti. 

Nakon toga je na red došla situacija iz 26. minute kada je Mohamed Salah nakon duela sa Sergijem Ramosom ozlijedio lijevo rame i zbog toga napustio igru. Mnogi su napali kapetana Reala da je namjerno povukao desnu ruku Egipćanina želeći ga ozlijediti. Međutim, Menotti ne misli tako.

"Tu nema Ramosove odgovornosti. Bio je to duel kao i svaki drugi, a ozljede su uvijek moguće", naglasio je Argentinac. 

Vratar Liverpoola Loris Karius postao je tragičar finala nakon dvije kardinalne pogreške. Prvo je u 51. minuti neobjašnjivo ispred Karima Benzeme rukom želio dodati loptu suigraču, a francuski napadač ispružio je nogu i zabio za vodstvo. Neoprezni Karius doslovno ga je pogodio i bacio u očaj sve navijače kluba iz grada Beatlesa. 

U 83. minuti ponovno je darivao protivnika. Bale je opalio s 30 metara, lopta je letjela ravno prema vrataru Liverpoola, prošla mu kroz ruke i završila u mreži. U tom trenutku finale je bilo gotovo i svima je bilo jasno da će Real obraniti naslov prvaka Europe.

"Bilo mi je jako neugodno gledati Kariusa te večeri. Prvi gol koji je skrivio doista je smiješan sam po sebi. Kod trećeg prilikom šuta Balea nije ni gledao loptu, već je postavio ruke kako ga lopta ne bi pogodila u lice. Zato mu je i prošla kroz ruke i završila u mreži. Uplašio se", zaključio je Menotti. 

 

 

Pročitajte više