Legendarni Arpad Šterbik doživio srčani udar. Spasili ga liječnici

Foto: EPA

LEGENDARNI rukometni vratar Arpad Šterbik (44) doživio je srčani udar, potvrdio je mađarski klub Veszprem, u kojem radi kao trener golmana. "Naš trener golmana Arpad Šterbik u utorak nije otputovao s momčadi. Arpi se ujutro loše osjećao i otišao je u bolnicu, gdje mu je dijagnosticiran srčani udar. Zahvaljujući brzoj reakciji liječnika, osjeća se bolje i možda će sutra napustiti Odjel intenzivne njege. Želimo mu što brži oporavak te brz povratak u klub!" stoji u objavi Veszprema.

Šterbik je početkom 2020. godine prekinuo sjajnu rukometnu karijeru. ''Ova odluka je za mene bila teška. Iskreno, bilo bi jako teško ponovno se aktivirati nakon duge pauze. Žao mi je što neću moći odigrati još jedan Final-Four Lige prvaka. Želio sam osvojiti još jedan naslov prvaka Europe, ali u ovom okolnostima to je za mene nemoguća misija'', poručio je tada Šterbik, a duga pauza bila je zbog pojave korone koja je u tom trenutku zaustavila sva sportska natjecanja.

Klupsku karijeru proveo je u RK Jugoviću, Veszpremu, Ciudad Realu, Atletico Madridu, Barceloni i Vardaru. U karijeri je četiri puta osvojio Ligu prvaka, bio je najbolji rukometaš svijeta 2005. godine, a nastupao je za dvije reprezentacije: Srbiju i Crnu Goru te Španjolsku.

Pročitajte više