BOKS

Legendarni boksač: Moj povratak bit će najveći u povijesti ovog sporta

Foto: AP Photo/Eric Jamison/Guliver

OSCAR DE LA HOYA 11. srpnja vraća se u boksački ring. Legendarnog 48-godišnjeg boksača u povratničkoj borbi čeka Vitor Belfort, bivša MMA zvijezda. 

"Osjećam se sjajno. Imao sam 15 godina da odmorim svoj lijevi direkt. Spremio sam ga u trezor i sad sam ga vratio u akciju. Belfort je velik tip, vidjet ćemo. Spremio sam dobru taktiku za njega, ključna će biti brzina", rekao je De la Hoya.

Amerikanac meksičkih korijena je bio prvak u nekoliko kategorija, posljednji put 2007. godine, kada je WBC-ov naslov u polusrednjoj kategoriji izgubio podijeljenom sudačkom odlukom od Floyda Mayweathera. Nakon toga je još pobijedio Stevea Forbesa, izgubio od Mannyja Pacquiaoa 2008. godine i povukao se.

De La Hoya planira odraditi tri borbe.

"Želim da moj povratak bude najveći u povijesti ovog sporta. Prvo moram svladati Belforta. Ne mogu reći da me je strah, ali upitam sam sebe u što sam se to upustio. Imam samopouzdanje, ući ću u taj meč i boriti se. Nakon toga je cilj Anderson Silva, a onda, ako mi se tijelo bude osjećalo dobro, odmah ću prozvati Floyda Mayweathera. Mislim da mogu i da je meč moguće organizirati. Njemu se sve vrti oko novca, zar ne? Mislim da postoji puno novca kojim bi ga naveli na taj meč. I mogu ga pobijediti, zašto ne? Pobijedio sam ga već prvi put", rekao je De La Hoya, koji smatra da je pokraden 2007. protiv neporaženog Mayweathera.
 

Pročitajte više