Legendarni Čeh nahvalio zvijezdu PSG-a: "Bolji je od Modrića"

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEGENDARNI češki trener Zdenek Zeman tijekom karijere ostao je upamćen po ultraofenzivnom nogometu. Vodio je oba rimska kluba, Lazio i Romu, a na Apeninima ne zaboravljaju njegovu Foggiu, koju je uspješno vodio od 1989. do 1994. godine. No ono što ga je obilježilo za cijeli život jest borba protiv Juventusa, koji je često optuživao da se bavi dopingom i namještanjem utakmica, a klub iz Torina je zbog ovog posljednjeg 2006. završio u drugoj ligi u sklopu afere Calciopoli te su mu oduzeta dva Scudetta.

Svojevremeno ga je navijač Stare dame opsovao na ulici, a Zeman mu je odgovorio:

"Za razliku od utakmica, kultura se ne može kupiti."

Takav je Zeman, bez dlake na jeziku. Veliki ljubitelj cigareta i napadačkog nogometa ovog se puta dotaknuo Marca Verrattija, kojeg je vodio u Pescari. Član PSG-a slovio je za nasljednika Andree Pirla u talijanskoj reprezentaciji, no za sada baš i nije opravdao taj laskavi opis. Međutim, za Zemana je najbolji veznjak na svijetu. Bolji od službeno najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića...

"Nije lako igrati na poziciji koju pokriva Verratti. Želi preuzeti odgovornost, igra u oba pravca, samo ga suigrači često ne razumiju. Za mene je on najbolji veznjak na svijetu, bolji i od Modrića", ispalio je Čeh, kojeg mnogi u Italiji ismijavaju zbog rečenog.

Modrić je osvojio četiri Lige prvaka s Realom, od čega tri u nizu, te je kao kapetan vodio Hrvatsku do povijesnog finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. FIFA i UEFA proglasile su ga najboljim nogometašem svijeta i Europe, a na najboljem je putu da osvoji i Zlatnu loptu te prekine desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

S druge strane, Verratti već godinama ne uspijeva napraviti veći iskorak s PSG-om u Ligi prvaka, a njegova Italija se nije niti plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prvi put nakon 60 godina.

Pročitajte više