Legendarni Misimović svog nasljednika našao u Dinamu

Sena Lulić, Izet Hajrović, Zvjezdan Misimović, Mensur Muidža, Edin Džeko, Asmir Begović, Miralem Pjanić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Sead Kolašinac iMuhamed Bešić / sastav BiH u utakmici s Argentinom na SP-u u Brazilu, Rio de Janeiro, 2014. Foto: EPA-EFE

LEGENDARNI bh-reprezentativac Zvjezdan Misimović, koji je za BiH odigrao 84 utakmice te je bio i kapetan, u intervjuu Dnevnom avazu neizmjerno je nahvalio Amera Gojaka. Dinamov veznjak prošle sezone nije bio na naročitoj razini, no ove igra u sjajnoj formi i jedan je od najzaslužnijih za sjajne Dinamove europske rezultate. 

"Mi u reprezentaciji danas nemamo tu moju, klasičnu poziciju desetke u momčadi. Tu je Pjanić, ali on je drugi tip igrača. Igrač najsličniji meni je Amer Gojak iz Dinama i mislim da će on u budućnosti igrati desetku u BiH. Malo je stagnirao prošle sezone u Dinamu, ali sad igra fantastično i sigurno će uskoro biti dio naše reprezentacije", rekao je Misimović koji je za BiH igrao od 2004. do 2014. godine, a danas je savjetnik u nogometnom savezu te zemlje.

Gojak je igrao u svim mlađim selekcijama reprezentacije BiH, a za U-21 momčad je u 19 nastupa zabio četiri gola. Još čeka poziv u seniorsku momčad.

"Velika mi je čast što me istinska legenda nogometa u BiH spomenula kao svojeg nasljednika. No, to je istovremeno velika odgovornost i dodatni motiv za još veći rad. Žao mi je što mlada reprezentacija nije ostvarila željeni cilj, ali se nadam da ću svoj put nastaviti kod izbornika Prosinečkog u A reprezentaciji. No, svjestan sam da me tamo neće dovesti pohvale u medijima nego dobre igre u Dinamu", komentirao je Gojak Miskeove pohvale.

Pročitajte više