REGIJA

Legendarni Peđa Mijatović za Index otkrio Modrićevu budućnost u Realu

Foto: Getty Images

LEGENDARNI Predrag Mijatović, čovjek od najvećeg povjerenja Luke Modrića, stigao je u Split kao ambasador Sportskih igara mladih.

Idealna je to bila prilika da ga se pita za Modrićevu situaciju u Real Madridu i situaciju na tržištu, odnosno Neymarovu sapunicu koji bi iz PSG-a trebao otići ili u Real Madrid, ili u Barcelonu.

Hrvatski kapetan je bio meta Zvonimira Bobana u Milanu, a prošlog ljeta pisalo se da je nadomak odlaska u Inter.

"Luka može još puno pružiti Realu"

Što je na kraju istina?

"Luka je moj veliki prijatelj, a ne trebam govoriti o tome kakav je nogometaš. Još uvijek je aktualni prvi igrač svijeta. Ima ugovor s Realom na dvije godine i apsolutno je fokusiran na Real. Želi pomoći klubu, može pružiti još jako puno Realu i to je njegova jedina preokupacija. Htio ga je lani i Inter, ali Luka je realovac", rekao je Mijatović za Index pa nastavio o Neymaru, najskupljem nogometašu svih vremena:

"Da budem iskren, ne znam hoće li doći u Real, pratim to zasad preko medija. Real je zainteresiran, no hoće li se taj transfer i dogoditi, nisam siguran. Neymar je veliki igrač i potreban je Realu. Drugo je pitanje kako će se uklopiti i kakav će njegov put biti. Ali svakako se radi o velikom igraču koji može pomoći Realu da dođe do svog cilja."

Potom smo prebacili temu na Dalićevu srebrnu Hrvatsku koju je često hvalio. Sličnog mišljenja je i danas.

"Za Hrvatsku već sam rekao puno toga, no i ona je u tijeku smjene generacije, što je najopasniji trenutak, no vjerujem u vašeg izbornika i u ogromnu bazu talenata koju imate u Hrvatskoj."

"U Splitu je prelijepo. Podržavam projekte suradnje u regiji"

Upitali smo ga kako mu je u Splitu.

"Prelijepo je. Imam puno prijatelja ovdje, od srca uživam", kaže Mijatović pa nastavlja:

"Dolazim u Split kao ambasador Sportskih igara mladih i još nisam propustio nijedan njihov poziv. Ovo je ogroman, važan projekt u kojem sudjeluje više od 220 tisuća djece iz cijelog svijeta i natječu se u svim sportovima. Ove godine oborili smo rekord u broju natjecatelja. Ja ovdje nisam samo nogometaš Mijatović, ni nekakav direktor, ja sam otac i meni je ovaj projekt važan. Deset godina sudjelujem jer vjerujem da naša djeca kroz sport mogu naučiti kako sutra stvoriti bolje društvo. Mi nismo bitni, bitne su generacije koje dolaze, zato čestitam organizatoru Zdravku Mariću i njegovom timu. Projekt se širi i ambicije su ogromne. Svi mi koji imamo djecu želimo da se ona druže zdravo. Nogomet je najvažniji sport i važno je da mlade igrače naučimo profesionalizmu, svim njegovim vrlinama i manama. Važno je da djecu naučimo kako postati profesionalci u sportu, ali najvažnije je da ih naučimo da postanu dobri ljudi. Cilj ovih igara je da našoj djeci pružimo kroz sport zdravo odrastanje i edukaciju, kako bi postali profesionalci i dobri ljudi", rekao je Mijatović na što smo se nadovezali pitanjem:

Znači li to da će buduće generacije moći bez problema dočekivati i klubove iz regije, igrati regionalne lige lišeni tereta prošlosti?

Jeste li pobornik tog projekta?

"Apsolutno sam siguran da će doći taj dan kada će se smiriti strasti i kada ćemo postići nivo da igramo sport bez tenzija. Optimist sam i podržavam projekte suradnje u regiji pa i zajedničke lige, to mora biti cilj u budućnosti. Za nekoliko godina vjerujem da ćemo imati regionalnu ligu. Važno je da se bavimo prevencijom nasilja. Važno je da je danas ovdje uz mene i vaš ministar Davor Božinović koji stoji iza Igara mladih."

A što doista Mijatović misli o Hrvatskoj i Hajduku, otkrio nam je prije dvije godine kad smo imali s njim opsežan razgovor.

Pročitajte više