"Leicester će se pored Cityja i PSG-a popišati na Ligu prvaka"

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEGENDA engleskog nogometa i Leicestera Gary Lineker sinoć je, poput ostatka Europe i svijeta, promatrao uzvrat Lige prvaka između Manchester Cityja i Paris Saint-Germaina. Golom Kevina De Bruynea momčad s Etihada uspjela se plasirati u polufinale i ispisati povijest.

> City sjajnom igrom izbacio PSG i Ibru za prvo polufinale Lige prvaka u povijesti

No, ruku na srce, sama utakmica bila je skromna, što je na svoj karizmatični način preko Twittera prokomentirao bivši napadač kluba koji ide prema senzacionalnom naslovu prvaka u Premier ligi.

"Gledajući način na koji dvije momčadi igraju, mislim da bi se Leicester mogao popišati na Ligu prvaka sljedeće sezone",  napisao je u svom stilu Lineker, nekadašnji igrač Evertona, Barcelone, Tottenhama i japanske Nagoye.

Inače, Leicester je već osigurao nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone i igrat će u Europi prvi put od sezone 2000/01, kada je u prvoj rundi tadašnjem UEFA Kupa eliminiran od Crvene Zvezde uz remi 1:1 kod kuće i poraz 3:1 u Beogradu.

Ranieri: Liga prvaka na našem stadionu - nevjerojatno

Trener Lisica, čudesni Claudio Ranieri, kao da još ne može vjerovati da će njegova momčad igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone.

"Liga prvaka na našem stadionu - nevjerojatno. Zamislite Barcelonu na našem stadionu. Ljudi bi po prvi put uživo vidjeli Lionela Messija, Neymara. Doista će to biti posebne utakmice, s kim god budemo igrali", rekao je Talijan.

Ništa od Barce u Ligi prvaka, no tu su Real,  Atletico, Borussia...

Istina, Leicester ukoliko osvoji naslov prvaka Engleske neće moći igrati protiv prvaka Španjolske (trenutačno Barcelone), Italije (Juventusa), Njemačke (Bayerna), Francuske (PSG-a) i naravno protiv engleskih momčadi u skupini.

No, na King Power stadionu gostovati Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Roma, pa čak i Dinamo Zagreb ukoliko bi osigurao plasman u Ligu prvaka.

Ipak, Jamie Vardy, Riyad Mahrez i društvo igrat će prijateljski susret protiv Barcelone, ali na Međunarodnom Kupu šampiona 3. kolovoza u švedskom Stockholmu.  

Pročitajte više