LIGA PRVAKA

LEIPZIG - ATLETICO 2:1 Olmo zabio, Leipzig ide na PSG u polufinalu Lige prvaka

Foto: EPA

RB LEIPZIG je u polufinalu Lige prvaka. Nijemci su večeras u Lisabonu pobijedili madridski Atletico 2:1 i plasirali se u svoje prvo polufinale u povijesti. Ondje ih čeka PSG nakon ludog preokreta protiv Atalante.

Olmo glavom zabio gol karijere slovenskom zidu

Prvi pogodak Leipziga djelo je Danija Olma. Bivši veznjak Dinama je u 51. minuti glavom svladao Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana svijeta. Olmu je sjajno asistirao Marcel Sabitzer, a pogodak pogledajte OVDJE.

Atletico se vratio golom Joãa Felixa iz penala u 71., a povijesno polufinale Leipzigu je donio mladi Amerikanac Tyler Adams u 88. minuti susreta. I Felix i Adams ušli su u nastavku susreta. Olmo je igrao do 83. minute, kada ga je zamijenio Čeh Patrik Schick.

Šime Vrsaljko zbog ozljede i zaraze koronavirusom nije ni došao s momčadi Atletica u Portugal.

Bolja igra Leipziga, više lopte u nogama i više udaraca

Leipzig je prikazao bolji i lepršaviji nogomet, iako ni Atletico nije bio bez svojih prilika.

I konačna statistika ide u korist Leipziga - 56% posjeda lopte i deset udaraca, od kojih su četiri završila u okviru Oblakovog gola. S druge strane, Atletico je pucao devet puta (tri u okvir).

Finale je za deset dana

Polufinale između Leipziga i PSG-a na rasporedu je već za pet dana, 18. kolovoza u 21 sat na Benficinom stadionu Luz.

Drugo polufinale igra se dan kasnije, 19. kolovoza, na Sportingovom stadionu José Alvalade, također s početkom u 21 sat. Za tu utakmicu borit će se Barcelona i Bayern te Manchester City i Lyon.

Finale se igra na Luzu u nedjelju 23. kolovoza u 21 sat.

Pročitajte više