dinamo

Leipzig odlučio što će napraviti s Gvardiolom u siječnju

Foto: Pixsell

LEIPZIG je obavijestio Dinamo da ne namjerava povući Joška Gvardiola u zimskom prijelaznom roku te da mladi branič ostaje u Maksimiru do kraja sezone.

Nijemci su Dinamo o tome obavijestili usmenim putem, a Indexu je potvrđeno da odluka još nije konačna dok ne bude i u pisanom obliku iako nitko ne očekuje da će se Leipzig predomisliti.

Leipzig u problemima s ozljedama

Gvardiol je prodan njemačkom klubu u produljenom ljetnom prijelaznom roku za 16 milijuna eura, ali su ga Nijemci ostavili u Dinamu uz opciju aktivacije transfera na zimu ili sljedećeg ljeta. Leipzig u posljednje vrijeme ima dosta problema s ozljedama, a budući da je Gvardiol u sjajnoj formi, počelo se pričati o tome da bi ga Leipzig odmah mogao povući u Bundesligu. 

Dinamov trener Zoran Mamić je u ponedjeljak rekao da do kraja tjedna očekuje Leipzigovu odluku o tome hoće li ostaviti Gvardiola ili ne, a ona je sad došla i u Maksimiru mogu odahnuti.

"Iskreno, nisam još spreman za Leipzig. Mislim da bi mi dobro došlo još pola godine igranja za Dinamo, ali ako dođe do toga, naravno da se veselim prilici igrati u takvom klubu. Ali kažem, volio bih ostati u Dinamu jer nam jako dobro ide i želio bih da ovu europsku priču zajedno završimo na lijep način", rekao je Gvardiol nedavno u intervjuu za Index.

Golemi bonusi za Dinamo

Uz 16 milijuna eura odštete, Dinamo je s Leipzigom dogovorio dodatne bonuse. Leipzig Dinamu plaća 70.000 eura za svaku utakmicu u HNL-u u kojoj Gvardiol odigra najmanje 45 minuta, a 100.000 eura za svaku europsku utakmicu s istim uvjetom. Tako će Dinamo do kraja sezone zaraditi još najmanje 2,2 milijuna eura. Da je Leipzig kojim slučajem sad povukao Gvardiola, prema ugovoru o transferu svejedno bi Dinamu isplatio sve te bonuse kao da je igrač nastupio u utakmicama do kraja sezone.

Za svaki ulazak Leipziga u Ligu prvaka za vrijeme trajanja Gvardiolovog ugovora Dinamo će dobiti po 300.000 eura, a pripast će mu i 20 posto od sljedećeg transfera. U prijevodu, odradi li Gvardiol svih pet godina ugovora s Leipzigom, a taj klub se svake sezone plasira u Ligu prvaka, Dinamo će dobiti još milijun i pol eura.

Gvardiol je ove sezone upisao 19 nastupa za Dinamo, a zabio je i jedan gol, onaj u posljednjoj utakmici u skupini protiv CSKA (3:1).

Pročitajte više