Leipzig teško oštećen protiv Reala, slažu se i Španjolci. "Suci nemaju muda"

Screenshot: Twitter

SUCI obje utakmice osmine finala Lige prvaka između Reala i Leipziga su dvojbene i ključne odluke presudili u korist Reala te samim tim na štetu Leipziga. Zbog toga su Nijemci bijesni na Irfana Peljtu iz BiH, koji je vodio prvi meč u Leipzigu (pobjeda Reala 1:0) te Davidea Massu, Talijana koji je sudio uzvrat na Bernabeuu, koji je završio 1:1.

Vinicius je rivala prvo grubo srušio, a onda s obje ruke uhvatio za vrat. Dobio je tek žuti karton

Prvo je Peljto dvojbeno poništio gol Benjaminu Šešku, ali je to još i malo u odnosu na ono što je u revanšu napravio Massa. U 54. minuti Vinicius Junior je nakon neuspješnog pokušaja da uzme loptu suparničkom igraču Williju Orbanu rivala zaustavio grubim prekršajem. Orban se na to pobunio, a Vinicius je uzvratio fizičkim napadom na njega i to tako da ga je s obje ruke uhvatio za vrat. Massa je na to reagirao tek žutim kartonom za Realovog napadača. 

Umjesto da bude isključen, Vinicius je zabio za prolazak Reala 

Deset minuta kasnije preblaga kazna i sučeva greška postali su još gori. Tada je naime upravo Vinicius, umjesto da bude u svlačionici, a Real s igračem manje, postigao gol. Koji će se na kraju pokazati presudnim za Realov prolazak i Leipzigovo ispadanje. Nakon što je sudac ovako skrojio ishod osmine finala Lige prvaka, ogorčen je bio Orban: "Suci nemaju muda isključiti ovakve zvijezde! Vinicius me zgrabio za vrat s obje ruke. Ne kazniti tako nešto crvenim kartonom je ogromno nepoštovanje prema žrtvi."

Realovci se slažu da je njihov suparnik teško oštećen

Iturralde Gonzalez, bivši međunarodni sudac, a sada sudački ekspert madridskog Asa, tvrdi: "Vinicius je trebao biti isključen. I to ili tako da dobije dva žuta kartona, jedan za faul, a drugi za hvatanje suparnika za vrat ili da dobije izravni crveni zbog hvatanja suparnika za vrat s obje ruke. Suci su pomogli Realu, trebao je ostati s igračem manje nakon ovog postupka Viniciusa. I onda je onaj koji je trebao biti isključen postigao gol."

S tim se slaže i Tomas Roncero, zamjenik urednika Asa i žestoki navijač Reala: "Suci su ovdje pogriješili." Isto misli i Predrag Mijatović, legenda Reala: "Nema opravdanja za ono što je Vinicius napravio. U ovom natjecanju i noseći taj dres, takvo ponašanje je neprihvatljivo. Posebno jer je tako reagirao zato što je do tada bio nemoćan, pa je frustraciju zbog svoje loše igre pretočio u agresiju kojom je momčad mogao ostaviti s igračem manje."

Pročitajte više